Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2019, 01:28 PM   #1
antopapa
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: spain
Posts: 11
Default Edius 9.50 Audio Mp2 problem Tricaster Capture

Hello, I have updated to Edius 9.50.5351 and now it does not recognize the mp2 audio of the mpg 420 and mpg 422 generated by the Tricaster. In the previous version of Edius (9.40.5106) everything was correct but now it only recognizes video.
antopapa is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2019, 03:44 AM   #2
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,845
Default

Can you please provide a sample so we can check?
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2019, 10:23 AM   #3
antopapa
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: spain
Posts: 11
Default Hello, thanks .Here is the link with the sample

Hello, thanks .Here is the link with the sample (Tricastrer 410)

https://mega.nz/#!hWQwyahb
antopapa is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2019, 07:14 PM   #4
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,845
Default

Your download lik wants a decryption key unfortunately
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 04:13 AM   #5
antopapa
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: spain
Posts: 11
Default ohh, sorry

https://mega.nz/#F!5C5igARb!O0zp02mSD1posZerb9cSZg

key:O0zp02mSD1posZerb9cSZg

https://mega.nz/#F!5C5igARb
antopapa is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 06:11 PM   #6
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,809
Default

I can import and play everything fine. There is no audio with the Sample OK Video No Audio mpg2 420 clip and also the Sample OK Video No Audio mpg2 422 clip. The other 3 had video and audio. Using EDIUS 9.51
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 06:50 PM   #7
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,845
Default

I can also import and play the files.
@ the OP can you please download and install the latest version?

Please do your test again and report.
Thanks
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 12:26 PM   #8
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,845
Default

I checked the second folder but those don't import in EDIUS.
It seems that none of the media players I have on my machine can play those files.
It could be because I don't have Quicktime installed.

I will check if the open in another NLE later.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2019, 03:40 PM   #9
antopapa
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: spain
Posts: 11
Default All is update

All is updated to the latest version. I have reviewed the material again and everything remains the same.

Not Quicktime instaled
Edius 9.51.5532
Windows 10 Pro Version 1909 (comp SO 18363.476)
All updated last version.
Media continues fail anyway in edius. I played all media in player "MPC-HC (64bit) v1.7.13" and all itīs OK. All clips have video and audio. I donīt undertand anything.

NewTek TriCaster TCXD410

Build Number: 2-6-190506C

Hardware Version
-----Card 0 info:
Driver: 1.99, 19-Apr-2017
Core: 433C, 6-Feb-2018
Config: XD450 FPGA in Arria I
Link: x4
Board: 1.3
Panel: TriCaster XD450 0.5

Video Card
NVIDIA GeForce GT 640
antopapa is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 02:39 PM   #10
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,845
Default

Hi there,

We have looked at the issue confim the issues.

1 Please install Quicktime and the mov issues will be solved.
2 We have reproduced the bug with the mpeg audio . This is logged as a bug and will be fixed in a future update.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius 9.50 Audio Sync - Reel No. Problem dannyvdstudio Editing with EDIUS 20 09-19-2019 01:09 PM
Edius 7.50.191 - DMNG PRO180 Audio Problem ekin.alpagut Editing with EDIUS 0 06-14-2015 08:15 PM
Edius HDV capture problem-audio Tomislav S Editing with EDIUS 0 06-01-2010 11:18 AM
Homemade Tricaster /Edius help Alade Editing with EDIUS 11 02-15-2010 12:41 AM
Creating HD mp2 with 5.1 audio Grahamm Editing with EDIUS 1 09-21-2008 03:13 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:46 PM.


Copyright Đ 2014 Belden Inc. All rights reserved.