Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2019, 06:32 PM   #11
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,442
Default

Quote:
Originally Posted by Dancer View Post
I manually updated the drivers.

I am on Win 10.

Agreed - Edius saw it before and nothing has changed re: connections. I can hear a handshake when I unplug and replug in the firewire.

Nothing has changed in the device manager for the ADVC-55

Edius sees the device in the protocol.

The ADVC is working properly.
By the sounds of that, you need to manually roll the drivers back to the version that worked
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 01:51 PM   #12
Dancer
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Troy MI
Posts: 96
Default Still a problem

Driver support updated NVIDIA again this morning, but it did not correct the problem.
__________________
System specs: Windows Ultimate i7 64 bit, CPU Intel Core i7 970 @ 3.2Ghz (6-core), 4G RAM (Plus 2X4G sticks) , SSD 80G OCZ Revodrive, 2TB X 2 internal HD, NVidia GTS 450, HD Spark, Dual Display, Edius 8
Dancer is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 04:51 PM   #13
Dancer
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Troy MI
Posts: 96
Default ADVC to Windows 10

Tried several steps:

1) Exited Edius
2) Opened Edius in New Project
3) Uninstalled previous ADVC settings
4) Installed new settings (which were actually identical) using a different icon
(who knew)
5) Unplugged ADHC and re-plugged it in
6) Capture -is fully restored

Thanks to all who offered suggestions.
__________________
System specs: Windows Ultimate i7 64 bit, CPU Intel Core i7 970 @ 3.2Ghz (6-core), 4G RAM (Plus 2X4G sticks) , SSD 80G OCZ Revodrive, 2TB X 2 internal HD, NVidia GTS 450, HD Spark, Dual Display, Edius 8
Dancer is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2019, 01:49 PM   #14
Dancer
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Troy MI
Posts: 96
Default Continued ADVC issue

This is quite strange. After making yesterday's adjustments and inputting nearly 4 hours of video elements, I shut down Edius after saving the project last evening.
This morning, I opened Edius with the goal of adding the rest of the footage only to discover that the CAPTURE was not engaging.
This is as it was yesterday morning.
How is it possible that it works until it doesn't?
I have a call in to Driver Support, but they won't respond until tomorrow.
Stay tuned.
__________________
System specs: Windows Ultimate i7 64 bit, CPU Intel Core i7 970 @ 3.2Ghz (6-core), 4G RAM (Plus 2X4G sticks) , SSD 80G OCZ Revodrive, 2TB X 2 internal HD, NVidia GTS 450, HD Spark, Dual Display, Edius 8
Dancer is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2019, 04:14 PM   #15
Dancer
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Troy MI
Posts: 96
Default

After spending more than 2 hours with Driver Support and trying several options, while it's clear the Canopus ADVC-55 is working properly and installed properly in the que, Edius sees it in Settings, but it was still unable to access the Capture function.

Any thoughts would be appreciated.
__________________
System specs: Windows Ultimate i7 64 bit, CPU Intel Core i7 970 @ 3.2Ghz (6-core), 4G RAM (Plus 2X4G sticks) , SSD 80G OCZ Revodrive, 2TB X 2 internal HD, NVidia GTS 450, HD Spark, Dual Display, Edius 8
Dancer is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2019, 08:52 PM   #16
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,442
Default

Unfortunately I have no further input, as I am not on Win10 nor do I have an ADVC55 to test with.

I am on Win7 and do have an ADVC110, but never a problem using it the hand full of times I needed to.
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).

Last edited by BernH; 08-08-2019 at 04:04 PM.
BernH is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 03:26 AM   #17
volswagn
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Long Island, NY
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Dancer View Post
After spending more than 2 hours with Driver Support and trying several options, while it's clear the Canopus ADVC-55 is working properly and installed properly in the que, Edius sees it in Settings, but it was still unable to access the Capture function.

Any thoughts would be appreciated.
I don't know if it's just a coincidence, but I have been capturing things from VHS and LaserDisc very happily using my ADVC-110 for several years now after finding this forum and using the recommended legacy 1394 drivers in Windows 10.

This week, the capture stopped working. My ADVC seems to be grabbing the video, and all my software sees the device as "online," and yet the actual capture window with video will no longer appear. I have completely uninstalled (including delete) the 1394 driver and have tried reinstalling after a reboot, but it's still not working. Extremely frustrating.

My windows update history shows no updates in the last week or two.

Very frustrating. If I discover anything, I'll report here. :(
volswagn is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
windows 10 JohnyTDR EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 1 02-15-2016 09:44 AM
Canopus ADVC-55 no device connected in Windows 10 x64 pedrok ADVC 1 11-03-2015 04:06 PM
ADVC 100 with OS X Yosemite 10.10.5 moostmartijn ADVC 1 10-08-2015 11:31 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:08 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.