Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-19-2011, 06:26 PM   #1
Ron Evans
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,926
Default this version has already expired

Went away for a week holiday so took out the keys from my computers while away. Started up and forgot to put the keys in. Inserted keys now I get the message on both the Vista PC with Edius V6 and the Win 7 PC with Edius 5. I have tried the obvious updating the HASP driver, uninstalled both Edius and reloaded from original discs etc still have problem. Tried just installing the HASP driver from the disc, this uninstalls driver but then cannot complete driver install with error accessing registry comment. Even did a system restore to a few weeks ago. No effect.

Any other options?

Ron Evans
__________________
Ron Evans

Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 SATA OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro

ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS 9.5 WG, Vegas 16, Resolve Studio 16


Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 07:09 PM   #2
mattie
Senior Member
 
mattie's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 991
Default

u got the right keys in the right machines - obvious but u never know!
mattie is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 07:48 PM   #3
Ron Evans
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,926
Default

Yes that was the first thing I checked too since I have a few keys. Will restore from Acronis backup now I think.

Ron Evans
__________________
Ron Evans

Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 SATA OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro

ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS 9.5 WG, Vegas 16, Resolve Studio 16


Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 07:52 PM   #4
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,741
Default

The only time you will get this message is if your dongle is not plugged in and the count of 30 days has ended.

Plug your dongle in and start EDIUS and you will not see that message.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 08:26 PM   #5
Ron Evans
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,926
Default

Both PC's have the dongle plugged in with lights on both so Windows is seeing them just fine. I have just used my Acronis backup to backup to a week before I went on holiday for both the Aladdin common files and full Canopus files. Same result on both PC's.

Ron Evans
__________________
Ron Evans

Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 SATA OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro

ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS 9.5 WG, Vegas 16, Resolve Studio 16


Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 08:33 PM   #6
Ron Evans
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,926
Default

All working. Shut down both PC's. Changed USB slots for dongles, Windows reloaded the drivers and they now both come up working!!!!

Ron Evans
__________________
Ron Evans

Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 SATA OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro

ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS 9.5 WG, Vegas 16, Resolve Studio 16


Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 09:05 PM   #7
iibw
Senior Member
 
iibw's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 225
Default

Quote:
Originally Posted by Ron Evans View Post
All working. Shut down both PC's. Changed USB slots for dongles, Windows reloaded the drivers and they now both come up working!!!!.

Ron Evans
Glad it's working, I was just going to suggest changing dongle slots too.
iibw is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 09:15 PM   #8
pjsssss
Senior Member
 
pjsssss's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cincinnati, OH
Posts: 4,996
Default

It should export
pjsssss is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2011, 05:21 AM   #9
tingsern
Senior Member
 
tingsern's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Singapore
Posts: 2,965
Default

I have seen this problem on several occassions too. I don't know where the problem lie - Windows USB driver, HASP device driver, or ..... Once you remove the USB key and forgot to plug it back before you (re-)start EDIUS - you end up with this problem. What happens if we run out of USB slots on a computer?
__________________
TingSern
--------------------------------------
Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema
tingsern is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2011, 05:58 AM   #10
SoundFreak
Banned
 
SoundFreak's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Borneo, Malaysia
Posts: 2,298
Default

Quote:
Originally Posted by tingsern View Post
What happens if we run out of USB slots on a computer?
An average computer has 6 to 8 USB slots, if you have a free pci slot you can use a 3 slot pci(e) card, that will be the countdown 3,2,1 to upgrade to a new system :)
SoundFreak is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade to 5.10 says "Version has already expired KenDeOzy Editing with EDIUS 13 02-06-2010 01:06 AM
"your version has expired" Gunn Editing with EDIUS 4 08-22-2008 08:39 PM
Edius v.4.6 update problem. Expired version. help! Ulisse Editing with EDIUS 24 04-13-2008 04:02 AM
Version expired Edius 4.13 lamprecht Editing with EDIUS 6 11-25-2007 08:54 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:22 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.