Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2009, 08:44 AM   #1
DMS Video
Senior Member
 
DMS Video's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Posts: 489
Default Help importing EX-1 footage

Maybe it's because of twelve hours of non-stop editing but I can't seem to successfully import Sony EX-1 files (mp4). I'm using Clip Browser 2.5 and have no problems copying the files from the SxS cards onto the harddrive. When I bring the clips into Edius (right click > open folder) There are three copies of each clip. It seems as if two are the same and one may be meta. Either way, how do I manage the clips so I only have one version of each and so they are all in one folder? Many thanks.
__________________
David
DMS Films, New York


Laptop - Edius 7.42 / Intel Core i7 4960X Extreme Edition Desktop / 3.6GHz/4.0GHZ / 32GB Hyper-X Quad Channel 1600MHz Ram / Nvidia GeForce GTX-880 w/ 8GB of GDDR5 Video Memory / (3) 1TB SATA-3 V-NAND SSD / Windows 8.1 64-bit
Desktop - Edius 5.5 / Intel i7 975 Quad Core 3.33GHz / 12GB DDR3 1333MHz / Nvidia GeForce GTX-275 / Vis Title 1.1 / FireCoder-Blu / (2) 27" LCDs / JVC DT-V24L1U (24" 1080p) / Windows Vista 64 - www.EditHD.com
DMS Video is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:32 AM   #2
NakedEye
Senior Member
 
NakedEye's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: New Zealand
Posts: 1,571
Default

Open the clip browser....browse to your files on the hard drive then drag them from the clip browser to the Edius bin.

Dave.
__________________
Main Editor - Edius 8.53 AdobeCC Mini Monitor 4K Intel X99P SLI Intel Core i7 6800K CPU Gigabyte GTX980 SanDisk Ultra Video SSD 1XINTEL System SSD 16GB Kingston DDR4 2400 RAM VisTitle 2.8 Onboard Sound 10GBE LAN WIN10Pro 64bit

Encoding - Gigabyte Z97X Gaming GT Intel 4790K CPU Gigabyte GTX550Ti Gigabyte GTX980 Western Digital HDD's LG Blu-ray drive, 16GB Kingston DDR3 1600 RAM BMD Mini Monitor 4K Edius 8.53 Creative Cloud Win 10 64bit Pro
www.nakedeyedv.com
NakedEye is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 04:24 PM   #3
DMS Video
Senior Member
 
DMS Video's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Posts: 489
Default

I realized that the Clip Browser option inside of Edius in not there. Maybe during the recent upgrade they forgot to add it? Nevertheless, isn't there a way to add all of the clips in one shot so they are in one particular folder? I have a of of clips. It would be much easier versus dragging so many files. Plus there are three copies of each clip (not sure how to deal with that either). Thanks
__________________
David
DMS Films, New York


Laptop - Edius 7.42 / Intel Core i7 4960X Extreme Edition Desktop / 3.6GHz/4.0GHZ / 32GB Hyper-X Quad Channel 1600MHz Ram / Nvidia GeForce GTX-880 w/ 8GB of GDDR5 Video Memory / (3) 1TB SATA-3 V-NAND SSD / Windows 8.1 64-bit
Desktop - Edius 5.5 / Intel i7 975 Quad Core 3.33GHz / 12GB DDR3 1333MHz / Nvidia GeForce GTX-275 / Vis Title 1.1 / FireCoder-Blu / (2) 27" LCDs / JVC DT-V24L1U (24" 1080p) / Windows Vista 64 - www.EditHD.com
DMS Video is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 04:31 PM   #4
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

You need to install clip browser separate froM the EDIUS install. If it is installed it will show up in EDius 5.12
Attached Images
File Type: png EX.png (34.2 KB, 14 views)
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

Last edited by SRsupport; 08-06-2009 at 04:39 PM.
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 05:49 PM   #5
DMS Video
Senior Member
 
DMS Video's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Posts: 489
Default

Naked Eye - Thanks for your help.

Steve - I'm using 5.10 not 5.12, could that make a difference? I think it probably wasn't installed.
__________________
David
DMS Films, New York


Laptop - Edius 7.42 / Intel Core i7 4960X Extreme Edition Desktop / 3.6GHz/4.0GHZ / 32GB Hyper-X Quad Channel 1600MHz Ram / Nvidia GeForce GTX-880 w/ 8GB of GDDR5 Video Memory / (3) 1TB SATA-3 V-NAND SSD / Windows 8.1 64-bit
Desktop - Edius 5.5 / Intel i7 975 Quad Core 3.33GHz / 12GB DDR3 1333MHz / Nvidia GeForce GTX-275 / Vis Title 1.1 / FireCoder-Blu / (2) 27" LCDs / JVC DT-V24L1U (24" 1080p) / Windows Vista 64 - www.EditHD.com

Last edited by DMS Video; 08-06-2009 at 06:02 PM.
DMS Video is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 05:52 PM   #6
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

It could but if you did not install sony clip browser it will not show up in EDIUS because it is not installed.

So download the latest clip browser from Sony and then see if it shows up in 5.11 of not upgrade to 5.12.
But I think it shows up in 5.11 to if it is installed
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 07:18 PM   #7
DMS Video
Senior Member
 
DMS Video's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Posts: 489
Default

Steve,

My system HAD 5.1 which turned out to be the problem. We just upgraded to 5.12 and all is good again. I now have the Clip Browser option under "Capture."
__________________
David
DMS Films, New York


Laptop - Edius 7.42 / Intel Core i7 4960X Extreme Edition Desktop / 3.6GHz/4.0GHZ / 32GB Hyper-X Quad Channel 1600MHz Ram / Nvidia GeForce GTX-880 w/ 8GB of GDDR5 Video Memory / (3) 1TB SATA-3 V-NAND SSD / Windows 8.1 64-bit
Desktop - Edius 5.5 / Intel i7 975 Quad Core 3.33GHz / 12GB DDR3 1333MHz / Nvidia GeForce GTX-275 / Vis Title 1.1 / FireCoder-Blu / (2) 27" LCDs / JVC DT-V24L1U (24" 1080p) / Windows Vista 64 - www.EditHD.com
DMS Video is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 07:29 PM   #8
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Cool. Glad that this solved it. :)
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 07:36 PM   #9
DMS Video
Senior Member
 
DMS Video's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Posts: 489
Default

Thanks for your help.
__________________
David
DMS Films, New York


Laptop - Edius 7.42 / Intel Core i7 4960X Extreme Edition Desktop / 3.6GHz/4.0GHZ / 32GB Hyper-X Quad Channel 1600MHz Ram / Nvidia GeForce GTX-880 w/ 8GB of GDDR5 Video Memory / (3) 1TB SATA-3 V-NAND SSD / Windows 8.1 64-bit
Desktop - Edius 5.5 / Intel i7 975 Quad Core 3.33GHz / 12GB DDR3 1333MHz / Nvidia GeForce GTX-275 / Vis Title 1.1 / FireCoder-Blu / (2) 27" LCDs / JVC DT-V24L1U (24" 1080p) / Windows Vista 64 - www.EditHD.com
DMS Video is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SD Project/HD footage + Layout Tool. Next Step??? coochycoo Editing with EDIUS 5 12-06-2008 09:04 AM
Importing & Editing 23.98 FPS 16:9 NTSC Footage has jerky cadence damonvd Editing with EDIUS 7 12-03-2008 01:43 AM
720P HDV HQ footage on 720P DVCPRO HD timeline Jonathan Porter Editing with EDIUS 4 11-30-2007 04:26 AM
What is the best way or settings to get DVCPRO HD 720p P2 Footage to SD? tarkken Editing with EDIUS 1 05-19-2007 02:00 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:16 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.