Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2015, 12:38 AM   #1
dnsing
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Gilroy, CA
Posts: 25
Default Titler Closes on SAVE

How can I get the Quick Titler to not close when I SAVE?
__________________
System: HP Envy 810QE, WIN 7, 4th Gen Intel i7-4790 processor quad core, 3.6GHz 8MB shared Cache, 12GB DDR3-1600MHz, 4GB Nvidia GeForce GTX 745, three monitors, Hard Drives: 500GB SSD, 3TB HDD, 4TB HDD.
Camcorders: Canon XF200
dnsing is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 03:27 AM   #2
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,139
Default

That's how the 4 titlers that I have installed all work. When you save it means you are done and want to return to the timeline.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2017, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 04:55 PM   #3
Rusty
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,398
Default

I see what you mean but I've grown to really like it.
Ctrl+S and you're back to work.
__________________
Rusty Rogers | Films
>TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
>RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

An inglorious peace is better than a dishonorable war.
Twain - "Glances at History" 1906
Rusty is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 05:08 PM   #4
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 2,141
Default

TM pro had an export option that would keep the programme open...you could export to TMs icg and graphics options.
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 05:17 PM   #5
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,139
Default

But, if your finished why keep it open?
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2017, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 05:54 PM   #6
dnsing
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Gilroy, CA
Posts: 25
Default I am not finished

Sometimes typing in a credit roll takes two hours. I want to save every 20-30 minutes so I don't lose what I have typed in.
__________________
System: HP Envy 810QE, WIN 7, 4th Gen Intel i7-4790 processor quad core, 3.6GHz 8MB shared Cache, 12GB DDR3-1600MHz, 4GB Nvidia GeForce GTX 745, three monitors, Hard Drives: 500GB SSD, 3TB HDD, 4TB HDD.
Camcorders: Canon XF200
dnsing is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 06:15 PM   #7
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,139
Default

Two hours is way to long to spend on a scroll, unless of course, you have included video and images with different columns and such. If you are doing this kind of work you should look into Vistitle. It allows you to import the text directly into the program scroll function. The more organized the text file, the faster the scroll can be finished.

You can download the trial here:
http://vistitle.com/support.asp?pid=3&ty=22
Select the 2.5 installer notes link. then scroll to the bottom of the page and click the USA server. This will take some time to download.

Version 2.6 was just released. If you want to see some things that Vistitle can do, go here: http://sgdvtutorials.com/index-3.html
There are 3 tutorials for v.2.5 and 4 for v.2.6 all free.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2017, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 08:00 PM   #8
Fred Dwyer
Senior Member
 
Fred Dwyer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Connecticut, U.S.A.
Posts: 517
Default

Quote:
Originally Posted by dnsing View Post
Sometimes typing in a credit roll takes two hours. I want to save every 20-30 minutes so I don't lose what I have typed in.
Type up a txt file in your word processor and just import it into QT. Much quicker and easier.
__________________
Fred D
Win 7 Pro-64 bit, EDIUS Workgroup 8.5, Intel Ivy Bridge i5, ASUS P8Z77-V-LK, 8GB Kningston DDR3, Pioneer BDR-209UBK, EVGA NVIDEA GEForce GT630, Corsair TX750M 750w Power Supply, 4 WD Black HDD for 3.15TB, ACEDVIO, Spark HD, eSATA controller, ANTEC 300 case.
Fred Dwyer is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 08:28 PM   #9
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,139
Default

You will still have to arrange the text order. It will be
faster than typing it in.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2017, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 11:46 PM   #10
Fred Dwyer
Senior Member
 
Fred Dwyer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Connecticut, U.S.A.
Posts: 517
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry View Post
You will still have to arrange the text order. It will be
faster than typing it in.
Not sure what you mean, but if you create a text file with each line of your title roll on a separate line, and import it into QT, you will have your scroll arranged the way you arranged the txt file. For additional line spacing add blank lines in the txt file wherever you want them.

Once imported into QT you can select your font/size/color. If you want some lines in a different font/size/color you will have to adjust them individually in QT.
Also in QT you can specify centering of the text if you wish.

It's all quite easy. If your credits are being supplied by the client, have them supply the txt file. Then any typo's are theirs not yours.
__________________
Fred D
Win 7 Pro-64 bit, EDIUS Workgroup 8.5, Intel Ivy Bridge i5, ASUS P8Z77-V-LK, 8GB Kningston DDR3, Pioneer BDR-209UBK, EVGA NVIDEA GEForce GT630, Corsair TX750M 750w Power Supply, 4 WD Black HDD for 3.15TB, ACEDVIO, Spark HD, eSATA controller, ANTEC 300 case.
Fred Dwyer is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius 5.51 Closes Upon Opening Video File Thor Editing with EDIUS 0 12-24-2011 07:12 PM
Quick titler long save time Tobe Editing with EDIUS 7 04-21-2011 05:37 PM
Why Edius program closes entirely when exiting an individual project. Projected Thoughts Editing with EDIUS 2 10-01-2009 02:53 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:56 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.