Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2019, 03:42 PM   #21
trillium
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Birmingham, Alabama
Posts: 418
Default

Well I tried manually editing the xml and the framerate that was delivered was interpreted by Edius as 58.94 and would not load. The project is progressive so 59.94 would be correct. I checked the xml file and nowhere is the 58.94 framerate found. Somewhat strange.

In the meantime I'm going to use an in-house captioning service for this project.
__________________
Jim Willett
UAB CIRC
Dell 3630 Precision workstation
Nvida 1060 OVC, CPU i7-8700 3.7GH
Edius 9.4
trillium is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 04:31 PM   #22
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,470
Default

Quote:
Originally Posted by trillium View Post
Well I tried manually editing the xml and the framerate that was delivered was interpreted by Edius as 58.94 and would not load. The project is progressive so 59.94 would be correct. I checked the xml file and nowhere is the 58.94 framerate found. Somewhat strange.

In the meantime I'm going to use an in-house captioning service for this project.
I haven't tried a 59.94 project, but theoretically, if you are 59.94 progressive, all the timebase sections in the file should have a timebase of 60, with the ntsc tags added.

I will confirm this when I get back to my system.
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).

Last edited by BernH; 09-11-2019 at 11:03 PM.
BernH is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 08:00 PM   #23
trillium
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Birmingham, Alabama
Posts: 418
Default

I replaced 59.94 and it did load sot of-tried to restore clips.
__________________
Jim Willett
UAB CIRC
Dell 3630 Precision workstation
Nvida 1060 OVC, CPU i7-8700 3.7GH
Edius 9.4
trillium is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 11:02 PM   #24
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,470
Default

In the Subtitle edit export dialogue, there is a checkbox for "Use full image path url in FCP xml"

Enabling that should let Edius find the files properly.
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2019, 06:11 PM   #25
trillium
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Birmingham, Alabama
Posts: 418
Default

I downloaded the new beta for Subtitle Edit and was able to successfully import a 59.94i /29.97 framerate project into Edius. I did have to point Edius to the caption images and re-link them one at a time. Is there a way to batch re-link the images (that option was greyed out) in the re-link dialogue in Edius. Otherwise the new SE beta was successful in creating an NTSC Edius compatible file in this case for open captions.

So progress at last!
__________________
Jim Willett
UAB CIRC
Dell 3630 Precision workstation
Nvida 1060 OVC, CPU i7-8700 3.7GH
Edius 9.4
trillium is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2019, 05:23 PM   #26
trillium
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Birmingham, Alabama
Posts: 418
Default

Thank BernH for walking me through the needed fixes and hints to make SE work within Edius. The developer of Subtitle Edit was helpful and pointed me to the new beta which fixed the problems with the Final Cut xml plus images export that works with the project import in Edius.

Now have captioning capability but want to learn in more detail the Edius tools to support captioning.
__________________
Jim Willett
UAB CIRC
Dell 3630 Precision workstation
Nvida 1060 OVC, CPU i7-8700 3.7GH
Edius 9.4
trillium is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6.5/Closed Captioning heybuddy Editing with EDIUS 4 06-01-2012 06:48 PM
closed captioning Tobe Editing with EDIUS 1 09-19-2007 04:05 AM
Closed Captioning Tobe Editing with EDIUS 0 09-16-2007 06:08 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:07 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.