Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2019, 09:32 PM   #11
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,565
Default

Aren't you using the onboard audio?

Were those temerature readings during a UHD export?
They seem a bit high for idle.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2019, 10:30 PM   #12
Ulisse
Senior Member
 
Ulisse's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Moroni
Posts: 1,384
Default

Jerry, I don't remember well but I think Edius 9 was doing the export.

Now I attach another pic in the meantime Edius 9 is doing the rendering of the UHD project.

I'm using 2 audio monitors. But they are connected well. I didn't touch them at all. Only after my problem I unplugged the minijack from the PC for 10 seconds and I plugged it again. But I repeat, I'm sure the problem is not my external speakers. I think it is a Windows 10 config.

In your opinion is it normal that in the 3 pic I have DELL U251H (NVIDIA High Definition) on Audio Panel? my video monitor doesn't even have speakers.
Attached Images
File Type: jpg Cattura2si.JPG (133.7 KB, 11 views)
__________________
A lonesome traveler looking for lost tribes around the world: https://www.youtube.com/channel/UCoD...6FduohA/videos
CPU: Intel i9 7940X
MOTHERBOARD: Asus PRIME X299-DELUXE
VIDEOCARD: NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti
SSD Drive:
(C) 512GB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe (for Windows 10)
(D) 1TB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe

Last edited by Ulisse; 06-07-2019 at 10:49 PM.
Ulisse is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 01:12 AM   #13
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,933
Default

plugin some speakers to the mobo and then set realtek audio as default device

the dell monitor supports a soundbar so it can be set as default if soundbar is connected

make sure you choose custom installation when installing NVIDIA driver
deselect all except driver, HDMI audio and Physix (you don't want 3D vision and Geforce Experience)
also, tick perform clean installation, this removes the old driver fully
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro

Last edited by antonsvideo; 06-08-2019 at 01:21 AM.
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 02:31 AM   #14
Ron Evans
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,903
Default

Blue screen can be caused by all sorts of things usually drivers conflict etc . This set seems to have come to me with the WIn10 updates that appear almost every day likely preparing for move to 1903. Maybe when it is complete things will work well again !!! Blue screen has happened to me three times this week . I am sure I had checked for things like performance power settings and not fancy display effects and page file auto etc but when I checked they were all set to default. So not sure if the WIN10 update defaulted them all again !!

You may want to go through Jerry's settings on your PC and make sure WIN 10 update hasn't changed them all !! 1903 is not showing when I do a manual update yet but will certainly do that as soon as it is available and maybe then things will calm down as I think there are changes on my PC in preparation for that update that are making it a little unstable. Problem seems to occur soon after power up . If it runs for 30 mins or so it will run for the rest of the day.
__________________
Ron Evans

Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 SATA OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro

ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS 9.5 WG, Vegas 16, Resolve Studio 16


Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 06:48 AM   #15
Ulisse
Senior Member
 
Ulisse's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Moroni
Posts: 1,384
Default

I have just solved my Audio problem. I unistalled NVIDIA driver by DDu and then I installed it again, then I did a Windows 10 update. Now Audio is OK but I have a big problem with Edius 9.
When I open Edius 9 it works well but as soon as I open "?rint on file" and I choose to export H.264/AVC, Edius 9 go into a crash. I ALWAYS get this problem. I unistalled Edius 9 and I installed it again but I'm getting the same problems.
Anyway Edius 9 is responding commands very slowly. For example when I use the "cut" option (but not only it), Edius cuts the clip on the timeline after 2 seconds. If want to to delete a clip Edius need 2-3 seconds.
I hope I can solve this problem in short time.

EDIT: If you have the same my video card NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti could you tell me which driver you installed between these two options on Download type box? I installed "Studio driver".
I read "Driver Studio (SD)" gives less conflict among programs.
What is that crazy Edius 9 crash due to?
I need to solve my Edius 9 problem as soon as possible and I can't format.

PS. In my Edius 9 I don't have many plugins. In Edius 9 there are Heroglypg, Prodad Mercalli v4, some NewBlue filters with OFX Bridge Effects.
Attached Images
File Type: jpg 1.JPG (48.4 KB, 9 views)
File Type: jpg 2.JPG (50.2 KB, 6 views)
__________________
A lonesome traveler looking for lost tribes around the world: https://www.youtube.com/channel/UCoD...6FduohA/videos
CPU: Intel i9 7940X
MOTHERBOARD: Asus PRIME X299-DELUXE
VIDEOCARD: NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti
SSD Drive:
(C) 512GB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe (for Windows 10)
(D) 1TB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe

Last edited by Ulisse; 06-08-2019 at 08:57 AM.
Ulisse is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 09:15 AM   #16
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,933
Default

I have seen the issue where making a cut takes 2 seconds before it appears, I am investigating (I am using Win7 and you are using Win10, so it is not Win related)

download the game ready driver and perform the custom and clean installation as I mentioned before

can you attache the crash dump file from appdata/local/Temp and also the system report that gets generated when it crashes

you need to zip the CrashDump.dmp file in order to attach it here
Attached Images
File Type: png AVP-0890.png (14.2 KB, 9 views)
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro

Last edited by antonsvideo; 06-08-2019 at 09:49 AM.
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 12:55 PM   #17
Ulisse
Senior Member
 
Ulisse's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Moroni
Posts: 1,384
Default

In the meantime I unistall and install the other NVIDIA driver I attach the latest crash dump file: https://www.dropbox.com/s/dqe3e74jox...32130.dmp?dl=0
Thank you!
__________________
A lonesome traveler looking for lost tribes around the world: https://www.youtube.com/channel/UCoD...6FduohA/videos
CPU: Intel i9 7940X
MOTHERBOARD: Asus PRIME X299-DELUXE
VIDEOCARD: NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti
SSD Drive:
(C) 512GB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe (for Windows 10)
(D) 1TB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe
Ulisse is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 01:01 PM   #18
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,933
Default

don't forget the system report
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 01:25 PM   #19
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,715
Default

Can you try please try something.
Can you make a new timeline without any Heroglyph titles or vitascene effects applied and print to to file.
Does it work?
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 01:40 PM   #20
Ulisse
Senior Member
 
Ulisse's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Moroni
Posts: 1,384
Default

I have just intsalled Game Ready Driver but the problem is the same. Now I attach you some other files.

This is the latest EDIUS.exe.2488.dmp.
https://www.dropbox.com/s/6f67fsszib....2488.dmp?dl=0
Then I attach also Event display in Windows 10 (with english translation file).
https://www.dropbox.com/s/im7yddv03z8n7za/a.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/vbeh2b6jb8...splay.txt?dl=0
Attached Files
File Type: zip EdiusSystemReport-20190608-143129.zip (9.04 MB, 3 views)
__________________
A lonesome traveler looking for lost tribes around the world: https://www.youtube.com/channel/UCoD...6FduohA/videos
CPU: Intel i9 7940X
MOTHERBOARD: Asus PRIME X299-DELUXE
VIDEOCARD: NVIDIA GEFORCE GTX 1080Ti
SSD Drive:
(C) 512GB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe (for Windows 10)
(D) 1TB Samsung 960 EVO PCIe M.2 NVMe

Last edited by Ulisse; 06-08-2019 at 01:46 PM.
Ulisse is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Set up a new PC and I am getting the Blue screen of death with Edius jsage EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 3 12-22-2014 08:32 AM
Blue screen or Green Screen in Edius?? skybrady Editing with EDIUS 25 02-11-2010 10:16 PM
Blue Screen with DV Storm 2 cutrefilm EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 0 07-10-2009 11:57 PM
cromakeying blue screen need advice opensource Editing with EDIUS 22 06-08-2009 11:51 PM
Dreaded Blue Screen! george Editing with EDIUS 3 09-03-2008 01:13 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:58 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.