Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-14-2018, 05:09 PM   #1
pauls
Member
 
Join Date: May 2007
Location: italy
Posts: 87
Default problem export with quick sync

I encounter problems in export with edius 8.53 .32.62 using quick sync
because on the video you can see artifacts.
At the beginning of May windows 10 64bit has run update to version 1803 (april update) and as a result I have updated the intel hd graphics drivers having the 8700k processor to the compatible version
https://downloadcenter.intel.com/it/...405.1526308043
Does anyone else have these problems?
pauls is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 08:04 PM   #2
Geoff_C
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Warwick UK
Posts: 374
Default

If it was OK before the Windows update, maybe you can simply roll back the driver.
Once you have a driver that works take note of its number.
__________________
Sys1: Asus P8Z68 i7 2600K (3.8Ghz), 8Gb ram, 256Gb SSD system + 2x1Tb video drives, Graphics: nVidia 550ti (W10 Pro) E8v3
Sys2 :Clevo i7 6700HQ 3.5Ghz,8Gb ram 275Gb SSD + 1Tb (W10 Pro)
Software: E8v3 WG; Sony Vegas Pro13; DVD Architect 5.2
Geoff_C is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 08:37 PM   #3
pauls
Member
 
Join Date: May 2007
Location: italy
Posts: 87
Default

I have not tried to rollback because with the version of windows 1803 the advice is to install those or not?
pauls is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 12:11 PM   #4
vish1
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: South Africa
Posts: 79
Default

Hi Friend

Just forget the Intel drivers, and load the driver that came with your motherboard. It will work for sure.
vish1 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 05:23 PM   #5
pauls
Member
 
Join Date: May 2007
Location: italy
Posts: 87
Default

After various tests the fault is not new drivers but I discovered that the artifacts in the export are caused by overclocking the cache of my 8700k set to 47 (at 46 I no longer have problems) always at the frequency of 5 ghz.
Strange but true...
pauls is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius 8.1 on Windows 10 and Quick Sync problem... DigVid Editing with EDIUS 12 11-21-2015 06:50 PM
problem with quick sync on wg 8 dano3655 Editing with EDIUS 7 08-26-2015 07:54 AM
Error export h264 Quick Sync masini2002 Editing with EDIUS 31 06-26-2013 06:19 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:17 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.