Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2015, 12:26 AM   #1
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 330
Default License Headache

Running 7.5 and all of the sudden I get a license popup. tried A reinstall of the latest version including sending the license back to the server but now I get a SN not valid message. got a call into support to reset the license, but how can I get the trial to fire up? I get an error from the the license mgr.
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D

Last edited by johnsirb; 11-17-2015 at 03:10 AM.
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 12:39 AM   #2
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,617
Default

I think there maybe an issue with the license server

I tested a license the other day that has shows no fulfillment but yet gives error

if the trial period was ever started on your PC, it is now expired and you would need to format the hard disk and reinstall windows to make the trial work again

hopefully you made regular images with the windows image creation tool, in which case you could be up and running again in about 10min
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 03:10 AM   #3
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 330
Default

Wish I did, but that still might not have solved my trail version issue if I did. Ive been running Edius since V2, no reason for me to have ever run the trial on this machine.

This have not been a good week for this machine

As a followup, it wouldnt deactivate the E7 update because of exceeding the limit.
It sent 6 back. was hoping for a quick call back and server reset... and of course had a project that was due tomorrow.
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 04:01 AM   #4
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,617
Default

Quote:
Originally Posted by johnsirb View Post
Wish I did, but that still might not have solved my trail version issue if I did. Ive been running Edius since V2, no reason for me to have ever run the trial on this machine.

This have not been a good week for this machine

As a followup, it wouldnt deactivate the E7 update because of exceeding the limit.
It sent 6 back. was hoping for a quick call back and server reset... and of course had a project that was due tomorrow.

restoring from am image would have solved the broken license

I make a new one every two weeks, takes 6min and then delete the previous image

what error do you get when you click the trial button? does it say trial period expired?
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 09:18 AM   #5
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 330
Default

I don't believe it said it was expired but I'll check in a bit. One thoughr, a sys restore wouldn't give a fix, would it?
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 09:28 AM   #6
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,617
Default

Quote:
Originally Posted by johnsirb View Post
I don't believe it said it was expired but I'll check in a bit. One thoughr, a sys restore wouldn't give a fix, would it?
if you have a restore point prior to when the problem started, it may fix it if the issue is PC related

since 7.5 does not do periodic license checks, it should work

also, restoring from a Win image will work

I have win restore disabled on all my PC and I make an image manually on a regular basis
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 03:34 AM   #7
shueardm
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: South Australia
Posts: 3,510
Default

Might have been the same message I got?? It needs repair or something like that
__________________
VIDEODESK AUSTRALIA http://videodesk.com.au
shueardm is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 04:10 AM   #8
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 330
Default

as a bit of a followup, rolling back to the last restore point did fix whatever broke.
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2015, 06:38 PM   #9
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 330
Default

so support closed my case after a generic email that doesnt address the issue as to why. C'mon guys, Ive been on E since V2, blaming AV software ( which is ESET) is lamo.
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 10:53 PM   #10
Alade.
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Barbados
Posts: 114
Default

I was getting my butt kicked with 6.55 for weeks, I just got fed up, did a restore, and it started, then went broke in 1/2 hour....I did a v5 install, did the work I had to do, did a complete uninstall and reinstall, and am back up.....can't remember what I did I was so tired and fed up......but I am back up .....this license thing ...I hate it.....and I was using Canopus from before Edius, when it was called "Lets Edit"......so I went through all the versions of Edius, and never had so much problems......crash after crash.....like a Crash Dummy....only more regular....This never happened in earlier versions......I used to show off on my Premiere, Avid, Vegas friends with the speed, realtime performance,...now I get real time crashes.....daily......
Alade. is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
License hercole Editing with EDIUS 1 10-15-2014 11:52 PM
License bobbyd Editing with EDIUS 6 04-12-2014 12:31 AM
HD from timeline to AVCHD headache rodpike Editing with EDIUS 14 09-16-2010 11:07 AM
System Drive Cloning: headache Scott Chapin EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 10 04-22-2009 03:41 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:35 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.