Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2009, 06:41 AM   #1
UlfLaursen
Senior Member
 
UlfLaursen's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Danmark
Posts: 512
Default Render speed question.

Hi

I have some 1920 x 1080 HQ footage I want to convert to DV. If I take the footage to ProCoder 3, the calculated time is aprox. 2 hrs for preset DV AVI WS. If I put the same files onto the timeline inside Edius it will only take aprox. hrs.

Does anybodu know if I do something wrong in PC or has to change something there.

Thanks.

/Ulf
__________________
Best regards * Ulf * Denmark
mail to me
Main system: i7 3930K, 3.2 GHz @ 4.3 GHz, 32 GB RAM , 2 x WD 1TB Raid 0, 2 x 1 TB HDD, 1 x SSD boot, Nvidia GFX 570, Win 7 64.
Second system: i7 970, 3.2 GHz, 24 GB RAM, Asus P6T, Samsung 840 Pro 120 GB systemdrive, 4 x WD 1TB in raid 5, 1 WD 500 GB for exports, Asus GTX 460 Win 7 64.
Third system: Dell Precision M4600, i7 3.2 GHz, 16 GB RAM, Nvidia Quadro 2GB, 2 x SSD, win 7 64 Pro.

Edius 7.01 & 6.54 & - VisTitle 2
UlfLaursen is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2009, 06:49 AM   #2
Bluetongue
Senior Member
 
Bluetongue's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Adelaide South Australia
Posts: 2,197
Default

Ulf
I take it you are using Edius 5 from the time you quote.
E5 is miles faster than Procoder 3 and I cannot find any difference in the quality, Make sure you select the Highest quality in the advanced tab.
Procoder only uses 25% of my quad core and E5 sets them singing or melting at 100%
Regards Barry
__________________
Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
GB GA-X58A-UD3R MB, i7 990X@4G, 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

https://vimeo.com/user2157719/videos
Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,
Bluetongue is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2009, 07:48 AM   #3
UlfLaursen
Senior Member
 
UlfLaursen's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Danmark
Posts: 512
Default

Thanks Bluetounge - just thought it was strange, but it's no big deal - I just drop to timeline and export.

/Ulf
__________________
Best regards * Ulf * Denmark
mail to me
Main system: i7 3930K, 3.2 GHz @ 4.3 GHz, 32 GB RAM , 2 x WD 1TB Raid 0, 2 x 1 TB HDD, 1 x SSD boot, Nvidia GFX 570, Win 7 64.
Second system: i7 970, 3.2 GHz, 24 GB RAM, Asus P6T, Samsung 840 Pro 120 GB systemdrive, 4 x WD 1TB in raid 5, 1 WD 500 GB for exports, Asus GTX 460 Win 7 64.
Third system: Dell Precision M4600, i7 3.2 GHz, 16 GB RAM, Nvidia Quadro 2GB, 2 x SSD, win 7 64 Pro.

Edius 7.01 & 6.54 & - VisTitle 2
UlfLaursen is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AVCHD workflow question with E5 and new hardware zb21 Editing with EDIUS 1 09-13-2008 09:34 PM
Weird Speed Issue Mike Truly Editing with EDIUS 9 04-23-2008 03:29 PM
Speed Encoder question Philip Editing with EDIUS 4 03-23-2008 06:56 AM
Old Movie/Film & Vitascene Rusty Editing with EDIUS 40 10-11-2007 12:57 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:59 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.