Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-25-2019, 02:27 PM   #1
Orward
Junior Member
 
Orward's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: NSO Russia
Posts: 13
Default EDIUS 9.50: a problem with curves in the Primary Color Correction module

Hello! Installed for the test EDIUS 9.50.5351. A problem was identified when working with curves in the Primary Color Correction module, the Windows 10 operating system. I checked it on 3 different computers, everywhere the problem is present.
The next time you open the Primary Color Correction, the curve gets confused and the image darkens, you constantly have to reset it to default and set it up again. This problem manifests itself mainly when you already throw a set of effects onto the next editable clip and open Primary Color Correction to correct the image of this clip. Here is a video of what it looks like
Orward is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2019, 03:22 AM   #2
nostalgia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Oregon, USA
Posts: 181
Default

I was having this same issue last night randomly. It was very frustrating.
nostalgia is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 04:41 PM   #3
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 783
Default

Yes, one person reported me this issue.
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 08:23 PM   #4
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 993
Default

On my system that works fine - kurt
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.51 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 08:25 PM   #5
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 783
Default

Quote:
Originally Posted by kpot View Post
On my system that works fine - kurt
Same here Kurt. But this problem exists.
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 08:31 PM   #6
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 993
Default

Quote:
Originally Posted by Seemedia View Post
... But this problem exists.

I have no doubt !!


// Interesting that only some users have this problem and not all !?
Regards kurt
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.51 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 08:36 PM   #7
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 783
Default

I've asked some of my friends for check this but no one confirmed that. Strange :)
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 12:00 AM   #8
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,640
Default

I'm not seeing this at all.

Could you post a step by step of exactly what you are doing.
This would include the previous filters as well.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 12:20 AM   #9
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 783
Default

This was reported to me. #1 curve before closing. #2 curve after closing and opening again.
Attached Images
File Type: jpg received_876641842723221.jpg (16.4 KB, 44 views)
File Type: jpg received_901478953583952.jpg (16.3 KB, 45 views)
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 12:27 AM   #10
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,640
Default

I don't get that at all.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Primary Color Correction in Edius 9 bug. nictau Editing with EDIUS 27 07-07-2019 02:31 AM
Primary Color Correction Kaj44 Editing with EDIUS 9 11-01-2017 05:23 PM
Primary Color Correction Edius 8 koltsov Editing with EDIUS 15 06-01-2017 05:15 PM
Primary Color Correction Claire Editing with EDIUS 37 06-13-2016 04:51 PM
Primary Color correction in edius 8.2? Santy Editing with EDIUS 3 04-29-2016 10:17 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:12 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.