Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-25-2007, 08:22 AM   #1
Luke
Guest
 
Posts: n/a
Default Effects

Hi

I am currently using the trial version of edius pro. Yesterday the effects (video effects, Color Balance etc), worked just fine. Today a different story. It will not add to the timeline.

I have gone through the help files point by point. No go. Is there an enable/disable somewhere? Any help would be greatly appreciated.

On another note: Purchased a QUAD core machine with 4 gigs ram etc for sony vegas pro 8.....stumbled on to edius...speed difference? Light years. Interesting piece of software, this EDIUS...

Thank You
Luke
  Reply With Quote
Old 12-25-2007, 09:24 AM   #2
Mr Bill
Senior Member
 
Mr Bill's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 321
Default

Hi Luke,

Sounds like you have locked your video tracks.
You will see a small lock icon on the video-track , just unlock it & all will be as before.




Yep Edius is light years ahead of many NLE when it comes to speed.
A few editors that l know have asked me why I use Edius,
so I told them to come over and see it in action....They now all own Edius as well.
(should l get some commission from GrassValley?...hahaha)

Bill :)
__________________
.
GESTOS PRODUCTIONS
www.gpvideo.com.au
Mr Bill is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2007, 09:33 AM   #3
Rusty
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,399
Default

Too bad the extra RAM is doing nothing... I can't wait for 64 bit support. Maybe in 2010 (it's only two years!)
__________________
Rusty Rogers | Films
>TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
>RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

An inglorious peace is better than a dishonorable war.
Twain - "Glances at History" 1906
Rusty is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2007, 10:38 AM   #4
Luke
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hi Bill

Thanks. Still no luck. Video tracks unlocked and exact same settings as before.

Will fight on. It must be me.

Cheers
Luke

Ok. Found it. New preset: 1440 x 1080 29.7p works fine. Any other output format the icons in the effects palette has a huge red S displayed on the icon and any effects to the timeline does not work. The add to timeline button in the palette is greyed out as well. Could be something with the Trail version?? No biggie..just love the speed of this animal!

Another question: How does one reverse the clip.....example: someone jumping into the pool......jumping out of the pool, if you know what i mean.

Sorry for all the questions....not the world's brightest person here

Luke

Last edited by Luke; 12-25-2007 at 10:49 AM.
  Reply With Quote
Old 12-25-2007, 10:55 AM   #5
Mr Bill
Senior Member
 
Mr Bill's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 321
Default

Quote:
Another question: How does one reverse the clip

Hey Luke,

Very easy...just add the minus before the speed you want.
-100 or -75 or -30 etc...
So if you want it at 50% slowmo but reverse just type -50

Bill
__________________
.
GESTOS PRODUCTIONS
www.gpvideo.com.au
Mr Bill is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2007, 10:57 AM   #6
Luke
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hi

I thought so. It's me. Found the problem. Too embarresed to say what I did wrong....
Works in every output size now. Ugh....going to spend the day in the mountains...

Luke
  Reply With Quote
Old 12-25-2007, 10:58 AM   #7
Luke
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Bill View Post
Hey Luke,

Very easy...just add the minus before the speed you want.
-100 or -75 or -30 etc...
So if you want it at 50% slowmo but reverse just type -50

Bill

THanks Bill. Works great

Cheers
Luke
  Reply With Quote
Old 12-26-2007, 09:27 PM   #8
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

Luke, what was it that you missed? You can PM me if you don't want to post it on the forum. I'd like to know so we can add it to the input for future GUI/interface development.

After all, we're trying to get new editors using EDIUS too, so something that's old hat for seasoned editors might be completely un-obvious for new editors, and vice-versa since old editors tend to get "stuck" in the flow/icons/terminology of what they're familiar with.
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2007, 07:18 AM   #9
Luke
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_BH View Post
Luke, what was it that you missed? You can PM me if you don't want to post it on the forum. I'd like to know so we can add it to the input for future GUI/interface development.

After all, we're trying to get new editors using EDIUS too, so something that's old hat for seasoned editors might be completely un-obvious for new editors, and vice-versa since old editors tend to get "stuck" in the flow/icons/terminology of what they're familiar with.
Hi

I did not select the clip!! I have been working with one NLE so long (vegas), I did find the GUI a bit different and overwhelming. It is now a few days later and the program has really grown on me and is becoming easier to use.

Thanks
Luke
  Reply With Quote
Old 12-27-2007, 04:58 PM   #10
GrassValley_MD
Mike Downey... The Jollymon
 
GrassValley_MD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lehi, Ut
Posts: 968
Default

You might try and use the tutorials to help alittle :)

http://ediustraining.grassvalley.com/index.php


Mike
GrassValley_MD is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius Effects editpoint2003 EDIUS: Compatible Third Party Products 1 02-13-2009 10:21 PM
Collected information on plug-ins EDIUS 4.xx caminostereo EDIUS: Compatible Third Party Products 3 08-25-2008 02:28 AM
edius 4.54 to after effects deebee69 Editing with EDIUS 3 12-13-2007 01:22 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:03 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.