Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2018, 04:04 PM   #11
noafilm
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 742
Default

Unless Anton has unlocked a new function I"d say something like photoshop was used after a printscreen was made.
noafilm is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 04:19 PM   #12
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 993
Default

Quote:
Originally Posted by noafilm View Post
Unless Anton has unlocked a new function I"d say something like photoshop was used after a printscreen was made.

or the software PicPick .
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.51 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 07:41 PM   #13
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,640
Default

That is Snagit.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 11:49 PM   #14
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 993
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry View Post
That is Snagit.

Hi Jerry:
I need help. I am german speaking and cant find a translation of the word snagit.
The only one I have found means snagit = arrow.
But then I dont understand the meaning of "That is snagit" (That is arrow).
// Please help a people who is willing to perfect his english-knowledge.
kurt (Austria/Europe)
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.51 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 11:51 PM   #15
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,484
Default

Quote:
Originally Posted by kpot View Post
Hi Jerry:
I need help. I am german speaking and cant find a translation of the word snagit.
The only one I have found means snagit = arrow.
But then I dont understand the meaning of "That is snagit" (That is arrow).
// Please help a people who is willing to perfect his english-knowledge.
kurt (Austria/Europe)
I think Jerry means this software:
https://www.techsmith.com/screen-capture.html
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8.0.5, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 11:54 PM   #16
noafilm
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 742
Default

I don't think you pronounce it as one word, to snag can mean to catch, capture or snag it = capture it.
noafilm is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 11:58 PM   #17
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 993
Default

Quote:
Originally Posted by noafilm View Post
I don't think you pronounce it as one word, to snag can mean to catch, capture or snag it = capture it.

I would understand that wording better. Thank you!
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.51 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2018, 01:14 AM   #18
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 993
Default

Quote:
Originally Posted by BernH View Post
I think Jerry means this software:
https://www.techsmith.com/screen-capture.html

Ha, thats it!
Thanks for clarification - kurt
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.51 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2018, 01:17 AM   #19
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,063
Default

yes, I am using Snagit for screen capture
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2018, 06:27 PM   #20
zvit
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Israel
Posts: 2,145
Default

Quote:
Originally Posted by Chismoso View Post
Anton , I like the way you use the RED ARROWS to direct attention to an issue , how is this "red arrrow " effect done in Edius ?


Thanks.
I use the free http://getgreenshot.org
I made my PrtScr keyboard button to activate it for a screenshot. Drag anywhere and it will capture it. Tons of easy-to-use-tools to make text, speech-bubbles, all kinds of arrows (one sided, double sided, etc), highlight an area, generate auto-counter circles with just clicks of the mouse and LOTS more.
__________________
Gigabyte Z77X-UP4 TH, Intel Core i7 3770k 3.5GHz, 4 Core, 8 Threads, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 660 2GB, 500GB SSD HDD for OS, 20 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity, Window 10 PRO 64-bit Edius 9.5 WORKSTATION...
zvit is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Location In Clip Derek Hart Editing with EDIUS 1 05-13-2015 07:42 PM
How to specify location of the clip moved to another location on the disk?? markancic Editing with EDIUS 2 01-13-2012 12:07 AM
How do you control a transition's location? DMS Video Editing with EDIUS 8 01-21-2009 11:34 AM
Change target location in batch exporter? alxtronics Editing with EDIUS 0 05-12-2008 02:08 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:01 AM.


Copyright © 2014 Belden Inc. All rights reserved.