Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2018, 11:18 AM   #1
Jabbo
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 5
Default ADVC-55 on Mac OS Sierra - Green Light but not recognised.

Hi all,

I have an ADVC 55 which is now out of warranty. When I connect it to a source, the green light comes on, but the hardware is not recognised by any of my software. I have tried using different firewire cables, on a number of different computers (all Mac). Anybody else had this issue with the same product or similar?

Thanks
Jabbo is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 01:05 AM   #2
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,749
Default

make sure the Mac has firewire 400 connection as the newer firewire 800 will not work

I recommend using the ADVC as a boat anchor

I assume your Mac has a thunderbolt connection, in which case this cheap product will work perfect
https://www.blackmagicdesign.com/pro...specs/W-INT-03
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 12:35 PM   #3
Jabbo
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 5
Default

I also picked up an Intensity Shuttle recently, but have problems with dropped frames when trying to digitise from a Betamax player...do I need a time base corrector too?!
Jabbo is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 12:39 PM   #4
Jabbo
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 5
Default

Ha ha! I already have plenty of obsolete gear to use as anchorage and ballast, but was hoping this ADVC would be useable. My friend has the same piece of kit working with a thunderbolt adaptor on his Macbook Pro, which leads me to believe mine has a fault. It is not recognised on my 2008 Macbook either...
Jabbo is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 08:35 PM   #5
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,749
Default

a TBC is always a good idea for VHS or Betamax capture, I always do

what codec are you capturing to? are you using the BM capture software?
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 11:11 PM   #6
Jabbo
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 5
Default

Ok. Any recommendations for an affordable TBC? Not sure about codec. Somewhat of a newbie! When I use the BM software I get dropped frames. But I've also tried other software and have the same problem...
Jabbo is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2018, 07:46 AM   #7
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,749
Default

in BM capture software, you should be able to select capture codec options? the High end ones may cause dropped frames if the computer or hard disks can't keep up

it is difficult to buy TBCs these days, lucky for me I have 6 working ones

you need to try the used market such as TVOne
Attached Files
File Type: pdf TBC-CTB-530TR.pdf (537.4 KB, 4 views)
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2018, 01:30 PM   #8
Jabbo
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: United Kingdom
Posts: 5
Default

Thanks for all your help. I'm looking at ebay to see what TBCs are available now (in the UK).
However, this still doesn't solve my original problem. Ideally I would like to be able to use the ADVC 55 to live capture composite video inputs into my old Macbook with Firewire 400, however, the lights are on, but no-one's home. Do you think there could be some internal fault with the capture card and if so, is it fixable? I am always loath to get rid of equipment which can still serve a purpose...
Jabbo is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2018, 11:14 PM   #9
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,749
Default

do you have any friends or neighbors with a Win PC where you could test if it is recognized, just in case something is wrong with your firewire port not supporting FW400
or google your Mac model specs to see if it is meant to support FW400

later models only support FW800
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADVC 55 Red Status Light Snash33 ADVC 4 10-18-2011 01:51 AM
ADVC-55 status light flashes red intermittently magga ADVC 7 03-31-2010 01:07 AM
ADVC: A Mac OS X app to monitor in full screen the output of an ADVC-55? mbray ADVC 3 11-21-2008 04:32 AM
ADVC-55 won't show green status light meredithadams ADVC 4 08-10-2008 05:08 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:54 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.