Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2012, 02:32 PM   #1
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default p2 playlist import?

Hi everyone. I try for the first time to import p2 videos in my project.I have read some posts but I can not import them.I tried import project (p2 playlist) and the only thing that edius can see is some xml files. second try , i went to my bin, right click, import files , whent to the folder that I had copy from an extrernal drive, select the videos. So there were in my bin the videos but NO AUDIO.
They brought me an external drive for mac, i just load it from a mac to a server and i tryied to import it from there to edius with no result.
Any suggestions?
Thank you
George
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 02:35 PM   #2
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default

I tryied the "capture" method but there is no p2 button.How can i create it?
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 02:50 PM   #3
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,751
Default

That because you are doing it wrong.....

P2 is not captured because they are data files.

You add the to P2 path in the source browser setting/ P2 (system settings)
Then you go to the source browser and use add to bin (if the p2 material is on you hardrive already)

Or add transfer if it is on the P2 card. (if you want to transfer them)
If you want to edit from the P2 card without tranfer you would use add to bin.

This process is also explained in the manual.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 02:55 PM   #4
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default

thank you.I'll try that.
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 07:05 PM   #5
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default

still can not create p2 from settings
pls help
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 07:16 PM   #6
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,760
Default

Place your P2 card into your reader. If your P2 folder does not automatically show up in Source Browser under P2 do the following. Right Click on P2 and select Open Folder. Navigate to whatever folder is ABOVE the Contents folder (this could be a drive letter or a folder).

That location will now show up under the P2 area of Source Browser. Click on it. The clips should then show up in the right hand side of the viewing pane. Select the clips you want, then right click and select Add and Transfer to Bin. This will save them to whatever location you have selected in your Settings and coy them there and add them to your Bin.
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 07:25 PM   #7
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default

the problem is that in my source browse there is no P2. They copied the file that contains the "contents"from panasonic in the pc. so from edius whatever i do i can not see p2 in the source browse so I will be able to select the folder
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 07:37 PM   #8
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,760
Default

Your Source Browser should look like this. P2 should be there whether you use it or not. In my screen shot, I have opened the folder of 2 sources.

If you have no P2 at all showing, you need to reinstall Edius.
Attached Images
File Type: png Source Browser.PNG (17.6 KB, 12 views)
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 07:56 PM   #9
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default

thats what i'm talking about.there is no p2 at all.
I was so confused.
So reistall it shall fix it.
I'll try that
thank you so much
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 04:12 PM   #10
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 451
Default

I re-install it and P2 is nowhere.
So I imported once the video and then the audio ,then i synced both and it was ok.
But the next time i will have for example a wedding with 300 files,then i think i will have a hard time.
I dont know why.It show in the source browser k2-gf-infinity and so on but no P2.
anyway.
thank you for the help
George
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P2 import in Edius 6 jsyrjanen Editing with EDIUS 2 06-26-2012 09:31 PM
P2 Import Changes Names plasma_video Editing with EDIUS 9 06-23-2011 05:28 PM
P2 Import problems amgtv Editing with EDIUS 4 02-10-2011 06:53 PM
playlist? girift Editing with EDIUS 4 06-26-2009 07:01 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:32 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.