Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2012, 03:12 PM   #1
Dockelektro
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Portugal
Posts: 113
Default "Cannot use this operating system"

Hello everyone! We have Edius 6.5 installed in one of our machines and all of a sudden, the program doesn't run and the message "Cannot use this operating system" appears. We have to reinstall it, it runs for a while and then it's the same thing all over again.

What is going on?
Thank you!
__________________


3,07 gigahertz Intel Core i7 950
64 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (4 total)
Hyper-threaded (8 total)

12 Gb RAM

Board: ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE V2 Rev 1.xx
Bus Clock: 133 megahertz

ATI Radeon HD 4670

Edius 6.05

Windows 7 - 64 bit

Dockelektro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:25 PM   #2
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,756
Default

Which version of EDIUS are you using?

You post says 6.5 and your sig says 6.05
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:29 PM   #3
Dockelektro
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Portugal
Posts: 113
Default

We're using Edius 6.5 in one machine, in my own we're using Edius 6.
__________________


3,07 gigahertz Intel Core i7 950
64 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (4 total)
Hyper-threaded (8 total)

12 Gb RAM

Board: ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE V2 Rev 1.xx
Bus Clock: 133 megahertz

ATI Radeon HD 4670

Edius 6.05

Windows 7 - 64 bit

Dockelektro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:23 PM   #4
Dockelektro
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Portugal
Posts: 113
Default

This is kind of urgent, does anyone have a clue of what's happening? Thank you very much.
__________________


3,07 gigahertz Intel Core i7 950
64 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (4 total)
Hyper-threaded (8 total)

12 Gb RAM

Board: ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE V2 Rev 1.xx
Bus Clock: 133 megahertz

ATI Radeon HD 4670

Edius 6.05

Windows 7 - 64 bit

Dockelektro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:53 PM   #5
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,762
Default

Are you using Win 7? Does everything else on that machine run OK? How long does Edius run before it happens?
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:59 PM   #6
Dockelektro
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Portugal
Posts: 113
Default

We're using Windows 7 - 64 bit and we've been using it since 6 Am to 1 PM without a problem. It started happening right now.
__________________


3,07 gigahertz Intel Core i7 950
64 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (4 total)
Hyper-threaded (8 total)

12 Gb RAM

Board: ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE V2 Rev 1.xx
Bus Clock: 133 megahertz

ATI Radeon HD 4670

Edius 6.05

Windows 7 - 64 bit

Dockelektro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:12 PM   #7
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,756
Default

If it is urgent I think you should call tech support. That may be the fastest way to get your issue solved.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:20 PM   #8
Dockelektro
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Portugal
Posts: 113
Default

We already did. The tech support is also guessing what can be happening and suggesting some procedures. We're trying to broaden opinions. This looks serious. Thank you in advance.
__________________


3,07 gigahertz Intel Core i7 950
64 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (4 total)
Hyper-threaded (8 total)

12 Gb RAM

Board: ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE V2 Rev 1.xx
Bus Clock: 133 megahertz

ATI Radeon HD 4670

Edius 6.05

Windows 7 - 64 bit

Dockelektro is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 07:19 PM   #9
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,762
Default

I would use the Win 7 CD and do a repair, reinstall Edius and then see how things go. Of course this is just marking things off of the list as this could be many things. Very out of the ordinary.
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 07:37 PM   #10
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,644
Default

Are you running an anti virus while editing?
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Filter "Original" video is black in "Target" area / "Large Preview" not working lalittle ProCoder 3 10-16-2007 02:30 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:37 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.