Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2007, 10:30 AM   #1
francogatta
Guest
 
Posts: n/a
Default ADVC110+OSX: does it work?

I have a MacPro with OSX 10.4.10. My ADVC110 works regularly with the NLE software (Media100). Instead, with the Mac alone, it is not recognized as A/V interface. Surprisingly, with Windows XP it works perfectly!!!!!
A similar problem I have with the audio interface Behringer FCA202. But in this case the problem is surmounted by downgrading from 10.4.10 to 10.4.9!!!!!!
I hoped to get the same with Canopus, but it did not work...
Can some help me? Is the firmware of 110 updatable?

thanks

francogatta
  Reply With Quote
Old 10-22-2007, 06:08 PM   #2
tthaler
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by francogatta View Post
I have a MacPro with OSX 10.4.10. My ADVC110 works regularly with the NLE software (Media100). Instead, with the Mac alone, it is not recognized as A/V interface. Surprisingly, with Windows XP it works perfectly!!!!!
A similar problem I have with the audio interface Behringer FCA202. But in this case the problem is surmounted by downgrading from 10.4.10 to 10.4.9!!!!!!
I hoped to get the same with Canopus, but it did not work...
Can some help me? Is the firmware of 110 updatable?

thanks

francogatta
Dear Franco Gatte

What exactly doesn't work?
Import or Export or ....?

To test if the unit will be recognized from your Mac Pro, read on.

If you open Apple System Profiler and then choose "Hardware --> FireWire", do you see the ADVC Device listed?
(Either go over "About this MAC" and then "More Informations", or start it inside Applications/Utilities --> System Profiler)
  • If you see the ADVC, it is seen by your Mac Pro and System.
    • Now try iMovie. Can you import?
    • If not, then I guess it has something to do with an unstable system. Try to doe a new clean install of your system, update to 10.4.9 or 10.4.10, whatever you prefer and try with iMovie or Final Cut or what ever you are using.
  • If NOT, are other FireWire devices connected to your Mac Pro?
    • Disconnect them and try again.
    • If still not seen but the other devices are seen, try to use other FireWire cable or port.
    • Still not seen, try on an other Mac.
    • Still faulty, try with the same cables on a (mentioned) WIN XP PC. If the PC does recognize the ADVC, it will show up as a DV-CAM Device listed in your Workbench, where the other drives are listed too.
    • Still a problem, well then it looks like the ADVC is brocken.
What Application did you try to import/export videos through ADVC?
  • iMovie up to 06 has the problem, not being able to export to ADVC (in my case ADVC-300) and 08 doesn't export to Fire Wire at all.
    • The solution is to download SimpleVideoOut from the Apple Developer Page and use this tool to do the export of QuickTime movie files. Use SimpleVideoOut X and NOT SimpleVideoOut X CW. At my tests, the second tool didn't work. I couldn't find a difference of the tools.
Tell us more about your testing(s) and system like used software and so on. Maybe we (Forum Members) can help you further.

Kind regards and good luck from Switzerland
Thomas Thaler

Last edited by tthaler; 10-22-2007 at 06:18 PM. Reason: Did send before finished
  Reply With Quote
Old 11-01-2007, 11:27 AM   #3
francogatta
Guest
 
Posts: n/a
Default

dear tthaler,

1. first, in my previous post, i forgot to say that advc110 works not only with my media100 nle, but also with i-movie and, i suppose,with any other finalcut, avid and so on...

2. by behringer fca202: the kind behringer people addressed me to apple support,where i found a patch to solve my problem (wich was well known to them): now, in the "audio output" preferences of my mac with OSX 10.4.10 i can choose between
- internal speaker
- audio out (jack connector)
- digital out (optical out)
as before,
BUT ALSO
- fca202 (wich gives an high quality audio)

3. at this point, i change my question to a simpler one: is it possible, with mac pro and advc110, to watch a dvd film on my widescreen television set through the high quality advc110 audiovideo output???


regards

franco
  Reply With Quote
Old 11-01-2007, 05:49 PM   #4
GrassValley_KH
Mr Sparkle
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 3,748
Default

Quote:
Originally Posted by francogatta View Post
3. at this point, i change my question to a simpler one: is it possible, with mac pro and advc110, to watch a dvd film on my widescreen television set through the high quality advc110 audiovideo output???
I've yet to see any software DVD player on either Mac or Windows platform that supports FireWire output, so I don't like your chances with that one..
GrassValley_KH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADVC110 - iMovie (OSX Leopard) import problem probert ADVC 5 02-27-2009 04:11 AM
Need help:XBox 360 to OSX using ADVC110 randygreen ADVC 3 01-29-2009 08:11 PM
The ADVC110 I've just purchased doesn't work superpj ADVC 11 03-10-2008 11:51 PM
ADVC110 and Mac - won't work Anne ADVC 3 09-07-2007 12:17 AM
ADVC110 and mac osx 10.4.9 tourujoh ADVC 2 05-22-2007 08:59 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:25 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.