Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2016, 08:33 AM   #1
kruzer
Senior Member
 
kruzer's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newport, Oregon
Posts: 227
Default Layering video in timeline

OK, I have difficulty explaining what I am trying to do in Edit.
So, here we go as an example question:

I have two video clip time-line open. Both have video clips.
What I'd like to do is 'layer' or merge both of the clips, so it will be displayed the same time. I tried to MIX the two time-line but at 50% both clips are just 50% visible. I need 100% visible both clips.

How can I make both clips (or two to five clips) appear the same strength of appearance ?

Opening PIP is not what I need... Both has to be 100%

Thanks guys!
kruzer is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2016, 08:50 AM   #2
kpot
Senior Member
 
kpot's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WN, Austria
Posts: 986
Default

Quote:
Originally Posted by kruzer View Post
OK, I have difficulty explaining what I am trying to do in Edit.
So, here we go as an example question:

I have two video clip time-line open. Both have video clips.
What I'd like to do is 'layer' or merge both of the clips, so it will be displayed the same time. I tried to MIX the two time-line but at 50% both clips are just 50% visible. I need 100% visible both clips.

How can I make both clips (or two to five clips) appear the same strength of appearance ?

Opening PIP is not what I need... Both has to be 100%

Thanks guys!
What happens if you overlap and see two slides?
__________________
Intel core i7-6700K / ASUS Z170A / 32 GB RAM / Intel HD Graphics 530 / SSD Systemdrive / Gigabyte GeForce GT 1070 / Win-10/64 Pro (V-1809) / EDIUS-9.40 WG / Mercalli V2 and V4 Plugin (64bit) / Zonealarm(Firewall etc) / ImgBurn / PhantomDrive / PowerDVD etc.
// Read > Test > Understand
kpot is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016, 02:19 AM   #3
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,471
Default

Quote:
Originally Posted by kruzer View Post
OK, I have difficulty explaining what I am trying to do in Edit.
So, here we go as an example question:

I have two video clip time-line open. Both have video clips.
What I'd like to do is 'layer' or merge both of the clips, so it will be displayed the same time. I tried to MIX the two time-line but at 50% both clips are just 50% visible. I need 100% visible both clips.

How can I make both clips (or two to five clips) appear the same strength of appearance ?

Opening PIP is not what I need... Both has to be 100%

Thanks guys!
Are you saying that both clips need to be completely visible with no opacity adjustments, and both need to be full frame? If so, it is impossible to see both without some kind of intermixing between the two.

If opacity adjustment is not what you want, try playing with the blend modes/filters on the mix track of the upper clip. They can produce some interesting results, but I'm not sure if it is what you are looking for either.
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016, 08:23 AM   #4
ulyssesvideo
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: sydney
Posts: 340
Default

what you trying to do is not possible.. if both clips are 100% then only the clip on the top layer will show.
ulyssesvideo is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016, 07:30 PM   #5
kruzer
Senior Member
 
kruzer's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newport, Oregon
Posts: 227
Default

Thank you for your advice.
Yes, both clips to be visible at the same time.

I have experimented with MIX function at 50% each, and both visible but not quite bright enough... maybe that's all I can get.

Thanks again !
Happy new year :)
kruzer is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016, 07:32 PM   #6
kruzer
Senior Member
 
kruzer's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newport, Oregon
Posts: 227
Default

Quote:
Originally Posted by BernH View Post
Are you saying that both clips need to be completely visible with no opacity adjustments, and both need to be full frame? If so, it is impossible to see both without some kind of intermixing between the two.

If opacity adjustment is not what you want, try playing with the blend modes/filters on the mix track of the upper clip. They can produce some interesting results, but I'm not sure if it is what you are looking for either.
Thank you kindly, I will try your suggestion :)
Yes, I am looking for 'interesting' results.

EDIT:
Tried your suggestion. It is not possible to have 100% opacity on both video clips.
If I were to drop a still image in the Title line it will show it that way, but a video won't work... obviously.

Happy new year!

Last edited by kruzer; 12-31-2016 at 07:52 PM. Reason: spelling, etc
kruzer is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016, 07:35 PM   #7
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,471
Default

Quote:
Originally Posted by kruzer View Post
Thank you for your advice.
Yes, both clips to be visible at the same time.

I have experimented with MIX function at 50% each, and both visible but not quite bright enough... maybe that's all I can get.

Thanks again !
Happy new year :)
If you set the mix/opacity to 50% on each clip, you will actually end up letting some of the black/no video in from the adjustment on layer 1. Don't adjust the opacity on the bottom clip. This will keep the black out and make the whole image brighter.
__________________
Edius WG 9.50.5351, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016, 07:36 PM   #8
NakedEye
Senior Member
 
NakedEye's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: New Zealand
Posts: 1,569
Default

Try the blend modes by dropping keyers on the tracks.
__________________
Main Editor - Edius 8.53 AdobeCC Mini Monitor 4K Intel X99P SLI Intel Core i7 6800K CPU Gigabyte GTX980 SanDisk Ultra Video SSD 1XINTEL System SSD 16GB Kingston DDR4 2400 RAM VisTitle 2.8 Onboard Sound 10GBE LAN WIN10Pro 64bit

Encoding - Gigabyte Z97X Gaming GT Intel 4790K CPU Gigabyte GTX550Ti Gigabyte GTX980 Western Digital HDD's LG Blu-ray drive, 16GB Kingston DDR3 1600 RAM BMD Mini Monitor 4K Edius 8.53 Creative Cloud Win 10 64bit Pro
www.nakedeyedv.com
NakedEye is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2017, 04:35 PM   #9
kruzer
Senior Member
 
kruzer's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newport, Oregon
Posts: 227
Default

Thank you all for the suggestions.
Tried all kinds methods, but not able to make it happen what I wanted.
So, I will give up on this and move on to other things :)
Edius is still the best editor.

Wish you all a prosperous and happy new year!
kruzer is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2017, 12:09 AM   #10
Tobe
Senior Member
 
Tobe's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Glenford, NY
Posts: 979
Default

Perhaps you are seeking two images side by side on the screen? With each taking 1/2 of the screen. If so, it's simply a matter of layering the video - each on one V track and adjusting the layouter for each to make each image fit half the screen. I often do this.
__________________
Documentaries and Art Projects
Hudson Valley, NY

i7 8700K @ 3.70 Ghz/16 gb RAM
windows 10
284 gb SSD boot drive
1 TB work disc
2TB storage disc
EDIUS 9.31
Many external project hard drives
Tobe is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help - can't move video on the timeline tryingtolearn Editing with EDIUS 3 12-30-2015 10:32 PM
audio video clip on timeline vgtah Editing with EDIUS 7 05-18-2013 01:33 AM
Solo a video track from the timeline? VideoTrack Editing with EDIUS 3 10-27-2011 02:41 PM
Only video loading to timeline Hyrusekki Editing with EDIUS 8 08-25-2011 01:10 AM
Relink Timeline Video spurfilm Editing with EDIUS 1 04-13-2010 01:15 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:45 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.