Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2019, 12:03 PM   #11
johannesj
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Iceland
Posts: 478
Default

Quote:
Originally Posted by editon View Post
When will it be available?
In May they say.
__________________
JoiCam┤s
Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 14.x , 8GB GPU & Intensity Pro 4K
2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
And more
johannesj is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 01:57 PM   #12
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 808
Default

If we create a Multicam sequence, can it be turned off to play and edit on the Signlecam sequence?
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:05 PM   #13
johannesj
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Iceland
Posts: 478
Default

Quote:
Originally Posted by Seemedia View Post
If we create a Multicam sequence, can it be turned off to play and edit on the Signlecam sequence?
Yes with F8 Pawel :) but with tracks for each camera.
__________________
JoiCam┤s
Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 14.x , 8GB GPU & Intensity Pro 4K
2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
And more
johannesj is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:08 PM   #14
Andreas_Gumm
Senior Member
 
Andreas_Gumm's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany, Berlin
Posts: 2,940
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_SL View Post
Prores export
This feature justifies my upgrade from version 8 to 9!
Maybe we end up one time having a 4:4:4:4 engine and ProRes 4444 export!
ProRes export will completely change my workflow and I guess GV codec will loose its role here.

Andreas

Last edited by Andreas_Gumm; 04-09-2019 at 02:15 PM.
Andreas_Gumm is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:11 PM   #15
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 808
Default

Quote:
Originally Posted by johannesj View Post
Yes with F8 Pawel :) but with tracks for each camera.
Thanks Jˇhannes, I was worried if it would look like in Davinci where at the beginning of the project we create a Multicam sequence and there is no turning back.
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:12 PM   #16
johannesj
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Iceland
Posts: 478
Default

And there is also support for Prores RAW and Blackmagic RAW coming.
__________________
JoiCam┤s
Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 14.x , 8GB GPU & Intensity Pro 4K
2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
And more
johannesj is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:15 PM   #17
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 808
Default

Yup: D I'm still wondering what High Quality Motion Tracing means. Will we be able to "pin" objects, titles, etc...
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:18 PM   #18
johannesj
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Iceland
Posts: 478
Default

Quote:
Originally Posted by Seemedia View Post
Thanks Jˇhannes, I was worried if it would look like in Davinci where at the beginning of the project we create a Multicam sequence and there is no turning back.
Those parts from the multicam that are not online in the multicam sequence and ere grayed out can all be brought back to live by enable them again, they are not removed from the timeline. Then when you compress to a single track a new track is made but those multitracks will still be there underneath in the sequence so you can still go back to them.
__________________
JoiCam┤s
Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 14.x , 8GB GPU & Intensity Pro 4K
2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
And more
johannesj is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:22 PM   #19
johannesj
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Iceland
Posts: 478
Default

Quote:
Originally Posted by Seemedia View Post
Yup: D I'm still wondering what High Quality Motion Tracing means. Will we be able to "pin" objects, titles, etc...
My understanding is that it is basically the same but with much better engine, more accurate tracking.
There could be more but I did not see it.
__________________
JoiCam┤s
Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 14.x , 8GB GPU & Intensity Pro 4K
2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
And more
johannesj is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2019, 02:26 PM   #20
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 808
Default

ok, I hope it will be possible... one day :) Cheers Jˇhannes :)
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EDIUS Get Together NAB 2019 GrassValley_SL Editing with EDIUS 13 04-13-2019 06:26 PM
Sapphire 2019 not working with EDIUS 8 abdolrahman EDIUS: Compatible Third Party Products 3 03-25-2019 01:51 AM
NAB 2019 GrassValley_Admin Grass Valley News and Events 0 03-22-2019 10:51 PM
NAB 2019 triciclo Editing with EDIUS 1 02-27-2019 10:09 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:10 AM.


Copyright ę 2014 Belden Inc. All rights reserved.