Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2009, 07:31 PM   #1
Stereodesign
Senior Member
 
Stereodesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: York
Posts: 254
Default Edius v5 and Pro Tools

Just installed Edius v5, everything went smoothly, projects loaded Ok, could capture HDV OK. I was pleased.

However I then went to open Pro Tools to get some timings on a VO I'm using in a new project and Pro Tools won't open.

Some searching on the net revealed it could be to do with some plug-ins Pro Tools doesn't like, but I've not installed the VST Izotope audio plugins.

Anyone else had this problem?
__________________
System 1 - Win7 64/Edius 5.51/Asus P8/8Gb RAM/RAID0/i7 2600K OC/nVidia Quadra 600
System 2 - Win XP/Edius v4.61/Asus P5 DH Deluxe/4Gb RAM/RAID0/Quad Core 2.4Ghz Q6600/nVidia 9800GT 512Mb/NXHD + other stuff
Stereodesign is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 09:47 PM   #2
Stereodesign
Senior Member
 
Stereodesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: York
Posts: 254
Default

I forgot to give the error code I receive in the original post


"The application failed to initialize properly (0x80000003). Click on OK to terminate the application."
__________________
System 1 - Win7 64/Edius 5.51/Asus P8/8Gb RAM/RAID0/i7 2600K OC/nVidia Quadra 600
System 2 - Win XP/Edius v4.61/Asus P5 DH Deluxe/4Gb RAM/RAID0/Quad Core 2.4Ghz Q6600/nVidia 9800GT 512Mb/NXHD + other stuff
Stereodesign is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 04:14 PM   #3
cuervo
Member
 
cuervo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Fe, NM
Posts: 94
Default

Edius 5 default HASP driver installation will hose your Ilok license for ProTools. GV deems this not significant enough to tell users. I can't begin to tell you how much time I lost troubleshooting this issue. VERY DISAPPOINTING!!

Finally, someone was gracious enough to point out the fix, here:
http://ediusforum.grassvalley.com/fo...ht=ilok&page=4
__________________
Chalchihuitl Productions
Sony EX1-Canon 7D DSLR-Flash XDR
HP8730w/HP8740w/Intel X48
cuervo is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 05:59 PM   #4
Stereodesign
Senior Member
 
Stereodesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: York
Posts: 254
Default

Thanks for this info.
I'll try it tonight and report back.
__________________
System 1 - Win7 64/Edius 5.51/Asus P8/8Gb RAM/RAID0/i7 2600K OC/nVidia Quadra 600
System 2 - Win XP/Edius v4.61/Asus P5 DH Deluxe/4Gb RAM/RAID0/Quad Core 2.4Ghz Q6600/nVidia 9800GT 512Mb/NXHD + other stuff
Stereodesign is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 10:41 PM   #5
Stereodesign
Senior Member
 
Stereodesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: York
Posts: 254
Default

Cuervo, thanks a lot it was a success!
I now have Pro Tools back.
I followed the instructions on the forum from the link you provided.

I wasted hours trying to fix this yesterday, time I should have spent working on a project, I'm a bit pissed off that the solution is not publicised.

Please could this be made sticky and added to the other stuff at the top of the forum Mr Administrator?
__________________
System 1 - Win7 64/Edius 5.51/Asus P8/8Gb RAM/RAID0/i7 2600K OC/nVidia Quadra 600
System 2 - Win XP/Edius v4.61/Asus P5 DH Deluxe/4Gb RAM/RAID0/Quad Core 2.4Ghz Q6600/nVidia 9800GT 512Mb/NXHD + other stuff
Stereodesign is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 04:29 PM   #6
Paranova Films
Senior Member
 
Paranova Films's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Cali - Colombia
Posts: 646
Default just curious

which version or ProTools do you have...
__________________
Paranova Films
Cali - Colombia

GODZILLA WINDOWS 10 PRO 64BIT 32 Gb RAM, 4 INTEL CORE i7 3,30 Ghz, RAID 12 Tb HDD, NVIDIA GForce GTX980i, EDIUS 8 Workgroup with Blackmagic DeckLink 4K Extreme, ADOBE PRODUCTION STUDIO CS3, COREL MOVIE FACTORY 7

http://www.paranovafilms.com/
http://www.youtube.com/user/paranovafilmsLTDA
Paranova Films is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 04:30 PM   #7
Paranova Films
Senior Member
 
Paranova Films's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Cali - Colombia
Posts: 646
Default just curious

and windows XP, vista?
__________________
Paranova Films
Cali - Colombia

GODZILLA WINDOWS 10 PRO 64BIT 32 Gb RAM, 4 INTEL CORE i7 3,30 Ghz, RAID 12 Tb HDD, NVIDIA GForce GTX980i, EDIUS 8 Workgroup with Blackmagic DeckLink 4K Extreme, ADOBE PRODUCTION STUDIO CS3, COREL MOVIE FACTORY 7

http://www.paranovafilms.com/
http://www.youtube.com/user/paranovafilmsLTDA
Paranova Films is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:08 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.