Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2008, 04:23 PM   #1
luzcanon
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bangor, PA
Posts: 13
Default Component Out on Edius NX Express card?

I can't seem to find an answer to this question but I'm a little confused... I purchased an Edius NX Express recently and had done so after months of researching and trying to settle on the right system for myself. I wanted this version of NX because it had the component output to deliver the HD signal directly from the timeline to an HD television monitor. But from what I see, there is just BNC outputs. I'm confused by this and didn't know BNC cables can support HD. I'm trying to figure out what cables I need if I want to connect the card to a regular HD tv monitor. As far as I know, there is no such adapter to convert BNC to component connectors. I started calling Grass Valley early last week, where I purchased the card through and have left several messages to get a return call back, even stating that I wanted to make an additional purchase, and nobody has returned my call. Any help would be appreciated. I'm very confused.
luzcanon is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 05:04 PM   #2
Aristotelis
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Thomastown, Ireland
Posts: 665
Default

I think that you just need some cables like the one in the picture...
Attached Images
File Type: jpg C184-29772-main.jpg (52.7 KB, 10 views)
__________________
Aristotelis Bafaloukos
Systems Engineer, Video Editor, 3D Artist
BEng (Hons), MSc, MBCS

Ctrl+Alt+Delete
Aristotelis is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 05:29 PM   #3
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

1 There are bnc male to rca female adapters.
you would then use the rca cables + connector on the nx



2 Bnc female to rca male.
You would then use bnc cables and the connectors on your hdtv

3 bcn to rca cables as in the picture of previous poster (b&H has alot)

4 you could buy a HD monitor with bnc connectors :)
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 05:44 PM   #4
luzcanon
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bangor, PA
Posts: 13
Default

Ok thanks. I guess I'll just need to get them from B&H. I was at a few stores yesterday and nobody knew what I was talking about asking if there was such a thing as BNC to rca. Simple enough.
luzcanon is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 12:10 AM   #5
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Eh... Bh has these cables by different brands. if your monitor has bnc you buy bnc to bnc if your monitor has rca you buy bnc to rca. Realy simple
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 01:51 AM   #6
shueardm
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: South Australia
Posts: 3,504
Default

The BNC to RCA adapters are readilly available for a couple of dollars each at most electronic shops, like Radio Shack.


RE: mariian2teo : umm, you should start a new thread, not ask a totally off topic question during someone elses thread, that's just how it works. Just start a new thread and people will help.
__________________
VIDEODESK AUSTRALIA http://videodesk.com.au
shueardm is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 02:11 AM   #7
STORMDAVE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: United States
Posts: 2,812
Default

Monoprice.com for the people in the U.S.

Grabbed a good quality BNC to RCA (for Bravia input) for cheap.

As mentioned there's plenty of RCA to BNC adapters out there at your local electronics store (not Best Buy type).
STORMDAVE is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 09:45 AM   #8
tingsern
Senior Member
 
tingsern's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Singapore
Posts: 2,967
Default

I use "BIG BAD" MONSTER cable for connecting my NX card to my HD broadcast monitor :-).

Make sure the component cables are shielded for better signal quality.
__________________
TingSern
--------------------------------------
Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema
tingsern is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius NX Express on Mac Pro 8 Core STORMDAVE Editing with EDIUS 31 11-19-2008 04:54 PM
No HD component preview on NX card rolandds Editing with EDIUS 5 11-08-2008 12:35 AM
EDIUS NX Express system build PCI express slot requirements Please. Imagine Video Editing with EDIUS 4 11-09-2007 10:58 PM
ASUS P5K and Pci Express for Edius NX Express tpsvideo Editing with EDIUS 1 09-15-2007 04:21 AM
Unable to Get Component Video Out of NX Card in 4.5 tnw2933 Editing with EDIUS 2 08-07-2007 11:40 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:39 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.