Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2008, 08:00 PM   #1
yasu
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Japan
Posts: 5
Default Work around with Apple/Adobe products

Hello,

I am new to the forum as well as Canopus products. I have been an apple user and experienced editor for years, yet I have to use Canopus Edius4.x at work... which I do not have any experience with.
what would be the most effective work around with Apple/Adobe products?
I use AE, Motion, Shake for composite and motion graphics. I also use Cinema 4D for simple 3d work. How you people integrate with these programs and Edius? what is your pipeline from Shake and other 3d applications? Thank you!

Opps wrong forum! admin, please place it in proper thread, Thank you!

Last edited by yasu; 10-04-2008 at 09:39 PM. Reason: please re-post it somewhere proper.
yasu is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 08:31 PM   #2
STORMDAVE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: United States
Posts: 2,812
Default

I also do alot of work on a Mac (dual boot of course with Vista and EDIUS on the machine).

I export to a PNG .mov file (to save space, plus these clips are lossless @ 100%).

However, there is a slight green shift with QuickTime files so I recommend that you convert the .mov's to .avi's first (Canopus Lossless?) with maybe the Windows version of After Effects. Then those files will be usable.

Once GV fixes the QuickTime issue, it would be much easier to just import the .mov's in EDIUS and get to work. But for now that's the work around I figured out.
STORMDAVE is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 11:37 PM   #3
pjsssss
Senior Member
 
pjsssss's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cincinnati, OH
Posts: 4,996
Default

Correct me if I am wrong Dave, but I thought the color shift had been reported in other NLE's also...
pjsssss is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2008, 12:15 AM   #4
STORMDAVE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: United States
Posts: 2,812
Default

I don't see any color shifts in FCP....probably because it's an Apple product.

Also haven't seen any shifts in Premiere Pro CS3 under the Mac environment either. I rarely use Premiere but I've done the tests.

I think you're talking about the gamma issue...that's still there with QuickTime.
STORMDAVE is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2008, 06:51 AM   #5
yasu
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Japan
Posts: 5
Default

thanks Dave and all others.... Image sequence seems to be the best shot in terms of cross platform swapping of files and all others. I wanna try to avoid any problems if its possible.... PNG image sequence seems to be my first option. Does it work well with all alpha and other options that many use? I have heard you have to create new sequence for chroma keying and all others... Sorry, Ia m scared to death with working in totally new environment.....
yasu is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2008, 08:13 AM   #6
Ingwe
Member
 
Ingwe's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South Africa ,Cape Town
Posts: 98
Default

I know how you feel , When I have to switch from Avid to Adobe 6.5 then to PPRO1 and Edius . I found Edius to be a ver quicky and eazy switch over You will fined your way around very quickly and enjoy the speed . You will miss features that you had and you will fine some things easier to do in Edius. In the end you will have a much better understanding for both worlds and if you have problems the solution you will be able to figture out eazier.
I am intending to get a Intel MAc and run FCP plus Edius Like Dave and a few others, so I have the best of both worlds . Good luck and strenght to you. :)
Ingwe is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2008, 08:53 AM   #7
STORMDAVE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: United States
Posts: 2,812
Default

Quote:
Originally Posted by yasu View Post
thanks Dave and all others.... Image sequence seems to be the best shot in terms of cross platform swapping of files and all others. I wanna try to avoid any problems if its possible.... PNG image sequence seems to be my first option. Does it work well with all alpha and other options that many use? I have heard you have to create new sequence for chroma keying and all others... Sorry, Ia m scared to death with working in totally new environment.....
Image sequence should be fine. There is no color shift. Use 32bit PNG.

Only downside I would say would be that you might have issues if you want to do lower field or upper field stuff with image sequences. But when I use image sequences its always progressive, never tried interlaced.
STORMDAVE is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
password for trial E5 don't work sashamed Editing with EDIUS 3 09-21-2008 12:23 PM
Somethings work...some don't GuyS Editing with EDIUS 16 08-05-2008 06:28 PM
FYI - DV-Raptor & DV-Storm work w/ Flash Media encoder travo ProCoder 0 04-30-2008 09:43 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:03 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.