Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2007, 04:04 AM   #1
jds1963
Guest
 
Posts: n/a
Default Help! No Audio during Playback

First post after installing Adobe Elements 3.0.2...

Capturing VHS from a Panasonic AG-1970
-thru-
Canopus ADVC-110
(S-Video to ADVC-110 out to PC via 1394)

Upon playing Clip (or Timeline)
-out from PC thru 1394 (to ADVC-110)
-out from rear of ADVC-110 (via RCA cables)
-into Panasonic AG-1970 (then out to TV)
-OR-
-direct into TV

I get Video but no Audio from TV.

I do get sound thru my PC speakers.

Am I missing something here?
Is there a setting I forgot about?

DIP settings on bottom....
1,2,3,4,6 (OFF)
5 (ON)

INPUT SELECT is ANALOG
(tried switching to DIGITAL during playback; still no Audio)

Thank you!
  Reply With Quote
Old 06-07-2007, 12:36 PM   #2
Aristotelis
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Thomastown, Ireland
Posts: 665
Default

try changing your RCA cables...
__________________
Aristotelis Bafaloukos
Systems Engineer, Video Editor, 3D Artist
BEng (Hons), MSc, MBCS

Ctrl+Alt+Delete
Aristotelis is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 12:59 PM   #3
jds1963
Guest
 
Posts: n/a
Default ADVC-110 (Playback/Preview Audio Question)

Discovered that I need to change Audio playback to External Device
(vs Internal default) under Adobe Elements Project Settings.

However, I'm curious...

For those using ADVC-110 to capture analog,
what is your set-up for previewing?

I'm getting a strange 'feedback' noise (high-pitch) from TV.

My set-up:

1) Playing VHS thru Panasonic AG-1970 VCR (w/TBC)
(S-Vid, Comp.Audio OUT from RR to FRT of ADVC-110)

2) Firewire (6-pin) from RR of ADVC-110 to PC

3) Comp.A/V(out) from RR of ADVC-110(out) to VCR (in)(FRT)
(VCR input A2)

4) Comp.A/V(out) from RR of VCR (out) to TV/Monitor (in)

How do you Capture & Preview what you're capturing as well as what you have in your Project/Timeline?


Thank you!
  Reply With Quote
Old 06-07-2007, 10:53 PM   #4
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

High-pitched noise on your TV sounds like interference. Make sure nothing power-related is running near or along the video cables, also make sure nothing electrical is near or on the TV as this can cause whine too.

You're best off previewing with audio and video coming from the same device (either both on PC, or both from ADVC) otherwise things will be out-of-sync.
I'd go with the ADVC's video/audio output, as that's what your viewer will see/hear.

Brandon
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PP CS3: No Audio out while playback akharabi ADVC 0 01-18-2008 05:00 AM
No Audio Playback form Timeline emvp Editing with EDIUS 2 11-19-2007 02:47 AM
What is the difference between AV12 and Canopus DV and Microsoft DV ? diner19GV ProCoder 5 08-07-2007 06:39 AM
Background music in EDIUS? tingsern Editing with EDIUS 18 07-19-2007 05:56 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:40 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.