Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2019, 02:41 PM   #1
dillydally
Junior Member
 
dillydally's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: England
Posts: 20
Default Audio db output display

Version 9.40.5106
When lowering the audio dragging the rubber band I am not seeing the incremental db changes when moving. It only shows up when hovering over it.
Is this the norm? Previous versions displayed ok.
dillydally is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 03:56 PM   #2
spurfilm
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucharest, Romania
Posts: 492
Default

I agree. The display was extremely helpful.
__________________
Rick
SPURFILM
EDIUS Workgroup 9.50.5351 Tower > Win10 Pro 64-bit on 512GB Samsung 850 Pro SSD, Nanoxia Deep Silence 1 Case, Asus X99-S Mobo, Intel 6-core i7-5820K Haswell-E @ 3.30GHz O/C to 4GHz, 32GB Crucial DDR4 @ 2133MHz, NVIDIA GeForce 980 Ti 6GB, Blackmagic Intensity Pro 4K, LG BH10LS38 Blu-Ray writer, Storage: 16TB WD RED RAID0. EDIUS Workgroup 9.50.5351 Field Laptop > Acer Travelmate P645-M, 14" 1920x1080, 256GB SSD, Win7 Pro 64-bit, Intel dual-core i7-4500U Haswell @ 1.8GHz, 8GB DDR3.
spurfilm is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 11:45 PM   #3
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,927
Default

I see the changes just fine in the EDIUS status bar, bottom left of timeline

where did you see it in previous versions?
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 06:22 AM   #4
spurfilm
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucharest, Romania
Posts: 492
Default

Anton, at present it is awkward to keep you eye on both what you are doing on the track and also the status bar data at the same time. I seem to remember that in Edius 7 (as here) when you dragged the track or a node up or down, the changing db/pan data was displayed at the cursor. Not at the status bar, at bottom left. Maybe I am wrong? Can an Edius 7 user confirm what actually happens? Anyhow, it would certainly help to have the data continuously displayed at the cursor while making the adjustment with the mouse. That is my point. If my memory is at fault, and the data has never been displayed this way, then perhaps this feature could be arranged in an update? As dillydally suggests, it would be very helpful.
__________________
Rick
SPURFILM
EDIUS Workgroup 9.50.5351 Tower > Win10 Pro 64-bit on 512GB Samsung 850 Pro SSD, Nanoxia Deep Silence 1 Case, Asus X99-S Mobo, Intel 6-core i7-5820K Haswell-E @ 3.30GHz O/C to 4GHz, 32GB Crucial DDR4 @ 2133MHz, NVIDIA GeForce 980 Ti 6GB, Blackmagic Intensity Pro 4K, LG BH10LS38 Blu-Ray writer, Storage: 16TB WD RED RAID0. EDIUS Workgroup 9.50.5351 Field Laptop > Acer Travelmate P645-M, 14" 1920x1080, 256GB SSD, Win7 Pro 64-bit, Intel dual-core i7-4500U Haswell @ 1.8GHz, 8GB DDR3.
spurfilm is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:10 AM   #5
David Clarke
Senior Member
 
David Clarke's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Uk
Posts: 2,713
Default

I assign a keyboard shortcut to "move rubber band point" so I can click on the point, click my keyboard shortcut and enter an exact figure.
Attached Images
File Type: jpg rubber band.JPG (67.9 KB, 29 views)
__________________
EDIUS silver certified trainer.
Main edit laptop: DVC Kaby Lake desktop processor laptop, 32GB RAM, 3.5Ghz i5 desktop processor, nVidia 1060, Windows 10.
Desktop: 4Ghz 9900K processor, 32GB RAM, nVidia 1660TI GPU, Windows 10.
Desktop: 2Ghz 12 core Xeon processor, 32GB RAM, nVidia 1060, BM Intensity Pro, Windows 10
David Clarke is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:36 AM   #6
spurfilm
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucharest, Romania
Posts: 492
Default

David, yes. That is what I do now, but without the shortcut. I will follow your example. Thanks.
__________________
Rick
SPURFILM
EDIUS Workgroup 9.50.5351 Tower > Win10 Pro 64-bit on 512GB Samsung 850 Pro SSD, Nanoxia Deep Silence 1 Case, Asus X99-S Mobo, Intel 6-core i7-5820K Haswell-E @ 3.30GHz O/C to 4GHz, 32GB Crucial DDR4 @ 2133MHz, NVIDIA GeForce 980 Ti 6GB, Blackmagic Intensity Pro 4K, LG BH10LS38 Blu-Ray writer, Storage: 16TB WD RED RAID0. EDIUS Workgroup 9.50.5351 Field Laptop > Acer Travelmate P645-M, 14" 1920x1080, 256GB SSD, Win7 Pro 64-bit, Intel dual-core i7-4500U Haswell @ 1.8GHz, 8GB DDR3.
spurfilm is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 10:25 AM   #7
dillydally
Junior Member
 
dillydally's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: England
Posts: 20
Default

Yes , I just observed it in the status bar bottom left. Thanks for the tips
dillydally is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 01:04 PM   #8
Ron Evans
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Ottawa
Posts: 3,902
Default

For EDIUS 7 and EDIUS 8 the db value appears at the cursor on the the rubber band. I use that to get close then right click and "move" to an absolute value when needed.
__________________
Ron Evans

Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 SATA OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro

ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS 9.5 WG, Vegas 16, Resolve Studio 16


Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V
Ron Evans is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 04:27 PM   #9
spurfilm
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucharest, Romania
Posts: 492
Default

Quote:
For EDIUS 7 and EDIUS 8 the db value appears at the cursor on the the rubber band.
But does it remain there at the cursor while you are moving, to show the updated data as you move?
__________________
Rick
SPURFILM
EDIUS Workgroup 9.50.5351 Tower > Win10 Pro 64-bit on 512GB Samsung 850 Pro SSD, Nanoxia Deep Silence 1 Case, Asus X99-S Mobo, Intel 6-core i7-5820K Haswell-E @ 3.30GHz O/C to 4GHz, 32GB Crucial DDR4 @ 2133MHz, NVIDIA GeForce 980 Ti 6GB, Blackmagic Intensity Pro 4K, LG BH10LS38 Blu-Ray writer, Storage: 16TB WD RED RAID0. EDIUS Workgroup 9.50.5351 Field Laptop > Acer Travelmate P645-M, 14" 1920x1080, 256GB SSD, Win7 Pro 64-bit, Intel dual-core i7-4500U Haswell @ 1.8GHz, 8GB DDR3.
spurfilm is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 04:31 PM   #10
spurfilm
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucharest, Romania
Posts: 492
Default

Quote:
For EDIUS 7 and EDIUS 8 the db value appears at the cursor on the the rubber band.
But does it remain there at the cursor while you are moving, to show the updated data as you move? In fact I can answer this question myself, since I have v8 still installed on my laptop. The answer is, yes, it does. But now in EDIUS v9 it does not. So something happened. Can we have that feature back again in v9, please?
__________________
Rick
SPURFILM
EDIUS Workgroup 9.50.5351 Tower > Win10 Pro 64-bit on 512GB Samsung 850 Pro SSD, Nanoxia Deep Silence 1 Case, Asus X99-S Mobo, Intel 6-core i7-5820K Haswell-E @ 3.30GHz O/C to 4GHz, 32GB Crucial DDR4 @ 2133MHz, NVIDIA GeForce 980 Ti 6GB, Blackmagic Intensity Pro 4K, LG BH10LS38 Blu-Ray writer, Storage: 16TB WD RED RAID0. EDIUS Workgroup 9.50.5351 Field Laptop > Acer Travelmate P645-M, 14" 1920x1080, 256GB SSD, Win7 Pro 64-bit, Intel dual-core i7-4500U Haswell @ 1.8GHz, 8GB DDR3.
spurfilm is online now   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change db range on Audio meter? zvit Editing with EDIUS 27 01-27-2012 05:23 PM
Output cannot display on monitor TV aminmukhtar Editing with EDIUS 10 01-15-2012 05:34 AM
Audio Rubber Band db Missing JimG Editing with EDIUS 6 03-30-2010 10:12 AM
Display timecode on dvd output skier-hughes Editing with EDIUS 2 07-03-2007 08:55 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.