Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2007, 02:05 AM   #1
picketja
Guest
 
Posts: n/a
Default ADVC 110 won't power up

I just purchased the ADVC 110 and it won't power up when I plug the 6 pin to 6 pin firewire cable from my cpu to the unit. I didn't purchase the AC adapter kit, so I'm unable to get any power at all. Any ideas as to why this isn't powering up?
  Reply With Quote
Old 05-31-2007, 02:36 AM   #2
THoff
Senior Member
 
THoff's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: California, USA
Posts: 2,571
Default

Not all 6-pin Firewire connectors actually supply power. With some addin boards, you must connect a molex connector from the power supply to the card, or it won't have the juice to power the Firewire bus (example).
THoff is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 02:54 AM   #3
picketja
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thanks for the quick reply. The system in question is a laptop that I purchased new in 2004. Could it be that my firewire port doesn't supply power? How do I find out if it does or doesn't?
  Reply With Quote
Old 05-31-2007, 03:17 AM   #4
THoff
Senior Member
 
THoff's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: California, USA
Posts: 2,571
Default

Check with the manufacturer or Google the laptop model to see if you find anything.

Few PC laptops come with 6-pin connectors, and all Mac laptops do AFAIK. The Macs should all supply power. There may also be something configurable in the power profile or BIOS that determines whether the Firewire port puts out power. Are you on AC power when you are doing this, or are you running on batteries?
THoff is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 03:21 AM   #5
picketja
Guest
 
Posts: n/a
Default

I'm running on AC power. And I do have a 6 pin connector on my laptop (it's a pretty large laptop).
  Reply With Quote
Old 05-31-2007, 06:39 PM   #6
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

Most PC-side laptops don't provide FireWire bus power. Check with your laptop manufacturer, website, forum and/or knowledgebase to see if the connector is actually powered, or it's just a 6-pin connector without power.

If you have a friend with a Mac or another PC with a powered 6-pin FireWire port, you can try the ADVC on there, just to make sure it's not DOA (rare, but stuff happens).
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADVC 110 (61883 Class Bus Device) to FW problem tankaren ADVC 2 02-03-2009 11:03 AM
ADVC 110 blinking red status light stevenhc ADVC 3 04-04-2008 11:40 PM
ADVC 110 go boom rando ADVC 7 03-10-2008 09:05 AM
ADVC 110 no audio JSD Prod ADVC 3 08-03-2007 10:48 PM
ADVC FAQ (updated 2007/05/04) GrassValley_KH ADVC 0 05-04-2007 11:14 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:37 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.