Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2016, 11:39 PM   #1
mediaworx
Member
 
mediaworx's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toms River, NJ
Posts: 81
Default Edius 8 and Animoto Mp4 files

When I place the mp4 files from Animoto on the timeline, the picture is Green-no image. The Animoto files work in version 7 and below. Anybody know what the problem might be?
__________________
I7 2660k, 32GB ram, nVidia 570, Win 10 Home
mediaworx is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 12:10 AM   #2
Adbear
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 2,002
Default

Did you try this
http://forum.grassvalley.com/forum/s...ad.php?t=38508
__________________
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB 5400RPM Video drives, external Blu-ray Optical
Adbear is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2016, 09:31 PM   #3
mediaworx
Member
 
mediaworx's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toms River, NJ
Posts: 81
Default

Yes, still doesn't work. It's weird that it works in 7 but not 8.
__________________
I7 2660k, 32GB ram, nVidia 570, Win 10 Home
mediaworx is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2016, 10:41 PM   #4
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,749
Default

Can you please upload a sample so we can have a look?
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2016, 10:14 PM   #5
mediaworx
Member
 
mediaworx's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Toms River, NJ
Posts: 81
Default

Here is a link to a sample file from my DropBox, let me know if you find a solution, thx.

https://www.dropbox.com/s/1neyxu007p...1080p.mp4?dl=0
__________________
I7 2660k, 32GB ram, nVidia 570, Win 10 Home
mediaworx is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2016, 10:20 PM   #6
Adbear
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 2,002
Default

Works fine here in Edius 8.31 with Win 10.

What GPU driver are you using?
__________________
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB 5400RPM Video drives, external Blu-ray Optical
Adbear is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2016, 10:29 PM   #7
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,756
Default

Works with no problem here. 8.31 Win 10.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080 Founders Edition, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2016, 10:59 PM   #8
CentralEurope
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Austria / Center from €urope
Posts: 1,688
Default

Works with no problem here. Edius = 8.31.1333 / OS = Win_7

Quicktime is installed and activated

Hans
Attached Images
File Type: jpg hollywood.jpg (286.1 KB, 9 views)
__________________
CentralEurope aka Hans
voluntary / unpaid moderator from the german GV-forum ... Edius 4.61 up to Edius 9.xx
i9-7980XE 18cores/36threads - M.2 960PRO 512GB - M.2 970PRO 1TB - div. 2 or4TB disks - 32GB DDR4-3600 - GTX 1080 8GB - Win_10prof
[the AMD 1950X 16cores / 32 threads = go return because of massive problems, Not only I had these problems]
CentralEurope is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2016, 11:12 PM   #9
Adbear
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 2,002
Default

I suspect it's a GPU driver issue. I've seen green playback on files when the Intel GPU is on the wrong driver
__________________
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB 5400RPM Video drives, external Blu-ray Optical
Adbear is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2016, 05:53 AM   #10
dano3655
Senior Member
 
dano3655's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: new jersey
Posts: 275
Default

i experience the exact same problem he has. it does not play in Edius. All you get is a green screen. I have to take the file into premiere and render it out as an mov file as a work around.

Dano
dano3655 is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius 8.3 no longer seeing QuickTime MP4 files. Liverpool TV Editing with EDIUS 8 12-05-2016 05:02 AM
Just got Edius but it will not open my MP4 files to edit them DigitalEd Editing with EDIUS 2 01-04-2015 11:43 AM
EDIUS stopped reading MP4 files Johnkokk Editing with EDIUS 1 07-11-2012 01:19 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:35 PM.


Copyright © 2014 Belden Inc. All rights reserved.