Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2007, 07:31 PM   #1
Junray
Junior Member
 
Junray's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: City By The Bay
Posts: 18
Default Boris FX

Is anyone using Boris FX? It's suppose to be compatible with Edius. For those who uses it. How do you guys like the product?

TIA,
JR
Junray is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2007, 09:00 PM   #2
MasSaRi
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lebanon
Posts: 22
Default

well Boris Fx is a Good plugin but on the top of the boris Products is boris Red and Also Boris Continuum complete that some how i managed to make most of the Bcc4 Effects and filters work except some bcc4 lights didnt work with me well maybe it have some dll file to make them work
MasSaRi is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2007, 01:23 AM   #3
Junray
Junior Member
 
Junray's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: City By The Bay
Posts: 18
Default Boris FX on sale

Well the reason I'm asking it's because Digital Juice have them on sale for $149 including shipping. Regular price is $299. I'm just wondering if they are worth purchasing.

JR
Junray is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2007, 09:24 PM   #4
MasSaRi
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lebanon
Posts: 22
Default

well yeh they Are good products but u have the same plugins as boris also purchase boris for high Quality Effects
i saw Adorage Transitions well no Quality in them
MasSaRi is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2007, 08:39 AM   #5
sascho
Member
 
sascho's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London, UK
Posts: 30
Default

The offer sounds very attractive indeed. I downloaded the Boris FX trial last night and installed it including plug-in for Edius. Apologies for the stupid question, but where do I find it now within Edius? I looked throught the entire effects palette and no sign of Boris. Under folder options no change possible either (option is greyed). I am using Edius 4.24. Stand-alone Boris FX seems to work.

Is there anything else I need to do?
sascho is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2007, 10:13 AM   #6
Solitaire
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Paignton. Devon UK
Posts: 57
Default

Hi,
You should find an entry in the Filters and Transitions folders as Boris fx
You need to drag the entry to your clip and then you can open it and select the required filter / transition
Keith
__________________
Dual 3.06 Xeon, 2Gb memory, NX card, Edius 4.6, Procoder 2.
Solitaire is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2007, 10:53 AM   #7
sascho
Member
 
sascho's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: London, UK
Posts: 30
Default

That's what I thought, but it's not showing up. Is there a way to include Boris manually, or any other way I can fix this?
sascho is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2007, 11:39 AM   #8
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,038
Default

you must have BorisFX9 for Edius4 and it shows up at the bottom of transitions (below Xplode) and the bottom of filters (below Video Noise)

for some reason, filters are not sorted alphabetically in Edius, I would like to know why, there must be a logical reason but I have not discovered it
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro

Last edited by antonsvideo; 06-20-2007 at 12:35 PM.
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2007, 09:33 PM   #9
MasSaRi
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lebanon
Posts: 22
Default

Boris is a good product
but i have also a Question what boris blue and what boris Fx 9 are those the same some say yes some say no
MasSaRi is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2007, 11:34 PM   #10
Roy Colquitt
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Columbia, Maryland
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by MasSaRi View Post
Boris is a good product
but i have also a Question what boris blue and what boris Fx 9 are those the same some say yes some say no
Those who say yes are wrong.

Blue and FX9 different products. Blue is a stand alone package (i.e., does not work as a plug in) that is realtime via select GPUs. The functionality is otherwise similar to Red.
Roy Colquitt is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boris plugins MasSaRi Editing with EDIUS 15 12-28-2009 06:26 AM
There is 'Full' Alpha support using Boris in Edius gapmedia Editing with EDIUS 2 09-13-2008 06:52 AM
Boris RED Bluetongue EDIUS: Compatible Third Party Products 5 07-01-2008 10:13 PM
Boris RED field order Bluetongue Editing with EDIUS 5 12-30-2007 03:07 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:26 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.