Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2016, 07:35 PM   #1
skimmel
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Philly
Posts: 132
Default Edius Pro Has Stopped Working on Closing

Hi all:

Every time I close Edius, I get the warning "Edius Pro Has Stopped Working." Doesn't seem to affect the files and when I reopen seems OK. But this is still disconcerting.

I'd appreciate any advice on how I can troubleshoot and solve?

Thanks.
skimmel is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2016, 10:44 PM   #2
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,190
Default

this is typical if certain Newblue plugins are present such as the new Titler5

or maybe an unsupported VST?
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 870 Pro NVMe M.2 for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2016, 11:40 PM   #3
skimmel
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Philly
Posts: 132
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
this is typical if certain Newblue plugins are present such as the new Titler5

or maybe an unsupported VST?
That was it! Got rid of Newblue plugins and problem solved. Thanks!
skimmel is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2016, 08:25 AM   #4
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,718
Default

Which plugin or plugins were you using and which versions?
What version of Windows and Edius are you running?
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2016, 04:21 PM   #5
skimmel
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Philly
Posts: 132
Default

Not sure which New Blue plugin. Was pretty old I think I was just a trial version.
skimmel is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2016, 08:18 PM   #6
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,718
Default

The only current(newer) plugin that will crash Edius is TP5, This on Windows 7. Currently, Windows 10 is not having that issue.
Plugins in the FX3 or Amplify packages will work quite well and in 10bit.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2016, 11:08 PM   #7
bobbyd
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Vacaville, CA
Posts: 371
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
this is typical if certain Newblue plugins are present such as the new Titler5

or maybe an unsupported VST?
Is there a way to correct this without uninstalling the program?
bobbyd is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2016, 11:21 PM   #8
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,718
Default

For TP5 on Windows 7, that's the only way at this point.
Older plugins can be updated, but it might cost you.

Which plugins, in particular, are you concerned about?
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2016, 07:40 AM   #9
bobbyd
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Vacaville, CA
Posts: 371
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry View Post
For TP5 on Windows 7, that's the only way at this point.
Older plugins can be updated, but it might cost you.

Which plugins, in particular, are you concerned about?
TP5 and I am on Win7. Thanks.
bobbyd is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2016, 12:38 PM   #10
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,718
Default

Are you also running HitFilm Ignite?
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
edius main has stopped working Edit Editing with EDIUS 1 07-24-2015 04:52 AM
Edius has stopped working Hawke Editing with EDIUS 12 02-19-2012 01:23 AM
Edius Main Stopped Working loosefoot Editing with EDIUS 21 12-20-2009 04:57 PM
Jpegs stopped working in EDIUS 4.5 teach99 Editing with EDIUS 1 12-15-2008 10:00 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:25 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.