Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2018, 07:38 PM   #1
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,756
Default Vistitle 2.8 Digital License Activation Process

I've created a video to show you how to activate the both the Vistitle and Vistitle Plugin digital licenses. There is nothing wrong with the server....at least here.

VISTITLE 2.8 ACTIVATION PROCESS.mp4

Please uninstall the previous version and dongle prior to running the Vistitle 2.8 installer.

The activations happen within the Stand Alone version after the installation is finished, and not in the install process.

I mention to run the Directx Runtime Web Installer. Here is the link:
https://www.microsoft.com/en-us/down...ils.aspx?id=35
This is an important install.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 07-08-2018 at 07:54 PM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 08:29 PM   #2
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 2,333
Default

If I have understood your demo at 22secs where you are asked to enter the serial you don't! WTF? Why do they put it there? I will try that route tomorrow. Thanks for the info.
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 08:46 PM   #3
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,756
Default

You can put it there, but at this point it won't activate. Besides, you still have to open
the stand alone to activate the plugins.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 10:08 PM   #4
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 2,333
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry View Post
You can put it there, but at this point it won't activate.
So there is a problem with the server otherwise it would work, or am I missing something?
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 10:19 PM   #5
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,756
Default

If I can activate 2 machines(2 separate licenses), the server is working. It may come down to the installer's code and link to the server on the initial page.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 07-09-2018 at 02:32 PM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 01:28 AM   #6
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,309
Default

We also need to find out if there is a deactivation process once we are on a digital license in case we want to replace C drive etc.
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 03:14 AM   #7
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,309
Default

I tested Jerry's method of activation and it worked

so there must be something wrong with the linking of the installer window to activation server

I am waiting to hear back from them
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 08:58 AM   #8
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 2,333
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
I tested Jerry's method of activation and it worked

so there must be something wrong with the linking of the installer window to activation server

I am waiting to hear back from them
Yes same here on both counts - Thanks for " workaround" video Jerry.
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 09:55 AM   #9
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 2,333
Default

Prompt response from HKVisdom:
1. VisTitle can only be used on two PCs, but it can only be activated and used on one PC simultaneously.
2. Before changing PC or hardware, please deactivate VisTitle via License Manager tool. If user forgets to deactivate before that, please contact us with the license or email to reset the status.
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2018, 02:43 PM   #10
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,756
Default

For those who don't know, the license manager is located in the Vistitle Program folder.

VT Program Folder.png

One other thing to be aware of is that layouts created in earlier versions will open in 2.8. However, layouts created in 2.8 are not backward compatible.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EDIUS 6.5-7 Activation / De-Activation GrassValley_SL Editing with EDIUS 0 11-26-2013 11:46 AM
New offline Activation/ De-Activation Method EDIUS 6.53 GrassValley_SL Editing with EDIUS 0 03-08-2013 02:45 PM
6.53 •New activation method for easy off-line activation => without any explanation CentralEurope Editing with EDIUS 2 03-02-2013 07:39 PM
Process has been canceled. Why!!!! jambo Editing with EDIUS 11 06-09-2009 09:49 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:46 AM.


Copyright © 2014 Belden Inc. All rights reserved.