Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2008, 12:41 PM   #1
foundy
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: bangkok
Posts: 45
Default dvd chapters in dvd creator

i have been using the dvd creator in edius 4.6 but don't know how to set chapters

do i have to set up chapter markers on the timeline and if so how?
foundy is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 05:06 PM   #2
Aristotelis
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Thomastown, Ireland
Posts: 665
Default

you do it on the timeline by pressing the v button at the points you want... then you choose print to dvd
__________________
Aristotelis Bafaloukos
Systems Engineer, Video Editor, 3D Artist
BEng (Hons), MSc, MBCS

Ctrl+Alt+Delete
Aristotelis is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 12:48 PM   #3
foundy
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: bangkok
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Aristotelis View Post
you do it on the timeline by pressing the v button at the points you want... then you choose print to dvd

hey thanks for that advice i will give it a try thanks a lot
i thought the answer would be simple
foundy is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 09:50 AM   #4
Bart
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Belgium
Posts: 308
Default

Keep in mind that you'll have to correct the thumbnails of each chapter manually. This is a bug since the start.
__________________
Edius 9.52 Pro & 8.53 WG - Win 10 64 - AMD-Ryzen 9 3900X - 32 Gb DDR4 - ASUS-PRIME X570-PRO - Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER - SSD M.2 1000 Gb system + 3 x 3 Tb storage - 2 x 23" Full HD Monitors - M-Audio Studiophile AV40
Bart is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 03:13 PM   #5
foundy
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: bangkok
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Bart View Post
Keep in mind that you'll have to correct the thumbnails of each chapter manually. This is a bug since the start.

i have tried to set chapters on the timeline but when i use dvd creator it does not recognise them and the dvd only has the main chapters and no subs

i don't quite know what you mean by " correct the thumbnails of each chapter manually"
please explain
foundy is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 03:17 PM   #6
foundy
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: bangkok
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Aristotelis View Post
you do it on the timeline by pressing the v button at the points you want... then you choose print to dvd
that does not work
foundy is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 03:19 PM   #7
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,600
Default

you have some settings wrong

in DVD creator you can tick if chapters or title will be shown or not
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 12:16 AM   #8
foundy
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: bangkok
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
you have some settings wrong

in DVD creator you can tick if chapters or title will be shown or not
so when i exported initially should i have used procoder or the standard mp2 codec to make the dvd file first

i see that procoder gives the choice of using the markers as chapters but if i use the standard mp2 preset from the print to video settings it does not allow chapters
foundy is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 02:43 AM   #9
Fred Dwyer
Senior Member
 
Fred Dwyer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Connecticut, U.S.A.
Posts: 540
Default

Use print to DVD. Follow the menus. It gives you the option to have chapters. The chapters will be set by the markers you placed on the timeline. Procoder does not give you this facility.
__________________
Fred D
Win 7 Pro-64 bit, EDIUS Workgroup 8.5, Intel Ivy Bridge i5, ASUS P8Z77-V-LK, 8GB Kningston DDR3, Pioneer BDR-209UBK, EVGA NVIDEA GEForce GT630, Corsair TX750M 750w Power Supply, 4 WD Black HDD for 3.15TB, ACEDVIO, Spark HD, eSATA controller, ANTEC 300 case.
Fred Dwyer is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 06:16 AM   #10
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

Okay, time to clear the air...
There are two ways to get timeline markers to become DVD chapters when exporting from EDIUS:
  1. Use the built-in Print to DVD function (DVD Creator) in EDIUS. Sequence markers will become chapters, unless you tell it otherwise.
  2. Use ProCoder or ProCoder Express for EDIUS to create DVD VOB files. Sequence markers are used as chapters, if they exist.
Also note that there is a limit to the number of chapters allowed per DVD title.
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:15 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.