Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-23-2012, 10:18 AM   #1
Qazio
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Sweden
Posts: 1
Default Help! Problems with firewire connections

Hey!

I've got a poblem with my advc 110. I have used an advc before and connect the converter and computer with an firewire 4-pin to 9-pin. I have a firewire 9-pin expresscard on my computer.

Until a few week everythinh worked perfectly. But then a got a problem to get the connections between computer and converter. The computer find the firewire connection but the screen in my program is black. It's the same when I used another computer or another program.

The problem is that the firewire cable works when I connect the cumputer (9-pin) with and a firewire camera.

I thought it was a problem with the converter so I bought a new one (advc110). BUT the problem is still the same. The computer finds the firewire but the screen in the program is black.

Once a few days ago I get the picture in to the computer but the picture was'nt good. I saw only half of the tv-screen and it's was jumping.

What would I do? What is the problem? Firewirecable? The converter (the new one doesn't work to so..), the expresscard?
Qazio is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 08:06 PM   #2
dpalomaki
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,902
Default

Search this forum for "9-pin" and you will find several threads with discussion of some issues that have come up in the past with 9-pin firewire cables and connections.

What is your system (computer, OS, capture software, and firewire adapter)?
Any change in drivers or OS updates since it last worked?
dpalomaki is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 04:32 AM   #3
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,610
Default

if Windows7, you must select the legacy driver
http://www.videoproductions.com.au/h...re-driver.html
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:49 PM   #4
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

You are using the optional power supply for the ADVC110, yes?
That's the first thing I'd check since the cable works with another device.
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
firewire capture weird problems trillium EDIUS: Compatible Third Party Products 4 10-28-2010 05:10 PM
Problems capturing HDV via firewire Couch Media Editing with EDIUS 4 09-28-2009 05:21 AM
SAS connections Gunn Editing with EDIUS 2 02-12-2008 10:50 PM
liteon firewire connections moonstone ADVC 5 07-29-2007 11:38 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:22 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.