Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2011, 03:12 AM   #1
Vaughan Wood
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Melbourne Australia
Posts: 149
Default 6.02 not remembering user settings?

Since installing 6.02 I'm having trouble putting in dissolves using Alt 1 as it keepes reverting to "exending clips when adding transition" and I have to go into settings and click, apply, and unclick to get it to work properly, then it reverts back to extending clips again.

Anyone else having this behaviour, and any suggestions?

(6.00 was a clean install).

Cheers,

Vaughan
__________________
Main Edit System ASUS Z170-Pro, 6700K, 32 gig ram HD Spark, Windows 7 64bit Edius 8.1 (Edit Machine)
2nd System Intel DZ77BH, 3770K, 16 GB ram, Edius 8.1 (ingest and authoring)
3rd system (internet & Printing station)
Vaughan Wood is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2011, 06:45 AM   #2
Alade
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Barbados
Posts: 818
Default

Is your 'ripple mode' turned on.......I had a similar problem, but I cant remember what I did exactly, but after I turned on 'Ripple Mode', it went away
Alade is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2011, 06:50 AM   #3
Vaughan Wood
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Melbourne Australia
Posts: 149
Default

Yes, I've been through all the modes I can think of!

Even re-booting doesn't seem to fix it.

Cheers,

Vaughan
__________________
Main Edit System ASUS Z170-Pro, 6700K, 32 gig ram HD Spark, Windows 7 64bit Edius 8.1 (Edit Machine)
2nd System Intel DZ77BH, 3770K, 16 GB ram, Edius 8.1 (ingest and authoring)
3rd system (internet & Printing station)
Vaughan Wood is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2011, 11:25 AM   #4
Vidit
Junior Member
 
Vidit's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Skövde, Sweden
Posts: 3
Default

Also in 6.02. After a manual sorting of clips in bin and saving, shouldn´t this be remembered the next time I open the program? It doesn´t.
Vidit is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2011, 12:32 PM   #5
Alade
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Barbados
Posts: 818
Default

Now, turn 'ON' ripple mode, and sync mode.....what happens in ripple mode, is that every time you do a trim, or add a transition, the right hand side should slip to the left to remove any gaps.....
Alade is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2011, 06:56 PM   #6
anima3d
Member
 
anima3d's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thessaloniki
Posts: 80
Default

Quote:
Originally Posted by Vaughan Wood View Post
Since installing 6.02 I'm having trouble putting in dissolves using Alt 1 as it keepes reverting to "exending clips when adding transition" and I have to go into settings and click, apply, and unclick to get it to work properly, then it reverts back to extending clips again.

Anyone else having this behaviour, and any suggestions?

(6.00 was a clean install).

Cheers,

Vaughan
the same problem on me!!! i realized that when i trim a video then then it reverts back to extending clips!
anima3d is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2011, 07:28 PM   #7
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,815
Default

Quote:
Originally Posted by Vaughan Wood View Post
Since installing 6.02 I'm having trouble putting in dissolves using Alt 1 as it keepes reverting to "exending clips when adding transition" and I have to go into settings and click, apply, and unclick to get it to work properly, then it reverts back to extending clips again.

Anyone else having this behaviour, and any suggestions?

(6.00 was a clean install).

Cheers,

Vaughan
Can you try the following?

1 add the button for extending transition to the timeline.
2 deselect extend clip (this is what you want)
3 select the track (via the track header) where you want to apply the transition with the alt+1 key comb.
4 position cursor
5 Press alt +1


Questions:
1 did the extent clip setting stay deselected?
2 did the transition applied?
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2011, 07:39 PM   #8
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,815
Default

Quote:
Originally Posted by Vidit View Post
Also in 6.02. After a manual sorting of clips in bin and saving, shouldn´t this be remembered the next time I open the program? It doesn´t.
Correct. I will get back to you on this.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:47 PM   #9
Videolord
Junior Member
 
Videolord's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Barbado, West Indies
Posts: 25
Default

Anything further on ver.6.02 not remembering how clips are sorted in the bin, can be very frustrating especially dealing with numerous P2 clips.

Joel
__________________
ASUS P6T WS Pro. MB, i7 920 CPU, 24 Gb ram,1 (500Gb) Toshiba Sys & Prg Drive, 2 (1TB) Toshiba(raid 0) video drives,EVGA GTX 650 2GB graphics card. Win 7 64 Ultimate, Edius 8.02WG .
Videolord is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:52 PM   #10
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,815
Default

This is currently broken as you have seen we most likely will have it fixed in the next update.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
user settings sachem Editing with EDIUS 10 11-13-2010 12:58 AM
user settings Franky1 Editing with EDIUS 10 04-16-2010 11:08 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:47 AM.


Copyright © 2014 Belden Inc. All rights reserved.