Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-23-2013, 06:48 PM   #1
masini2002
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 46
Default Error export h264 Quick Sync

Hello,

I installed windows 8 64 bits, the latest version of EDIUS 6.54 and my graphics card drivers AMD 6950 and also the graphics drivers HD 4000 (my chip is an i7 3770K).

When attempting to export with enabled hardware acceleration begins to export performed at a fast speed, but there comes a time when it stops and does not finish done.

If I look at the task manager while performing export Edius I realize it uses 100% of the processor and RAM reaches 3.087MB, to get to that point where export is made ​​longer and the use of the microprocessor is to 0%.

If I disable hardware acceleration export occurs without problems but there is a speed increase when processed.

If I convert with MediaEspresso 6.5 Any file using the Intel GPU I have no problem.

If anyone can help me I would appreciate.
masini2002 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 01:06 AM   #2
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,821
Default

I believe Win8 comes with Microsoft Security Essentials (now called Defender) which is know to cause EDIUS export issues

is it enabled or disabled?
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 10:18 AM   #3
David Clarke
Senior Member
 
David Clarke's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Uk
Posts: 2,712
Default

Windows defender is installed with windows 8 as a default but you cannot disable or uninstall it.

I always add EDIUS as an excluded process in Windows defender. Go to the start menu and type defender and windows will find the program. Once it is open go to the settings tab and choose "excluded processes" from the list on the left. Add in EDIUS by clicking "browse" and finding EDIUS which is in the Grass Valley folder under programs (x86). Add it in to the list. This may not help but is something I always do.

The other thing I can suggest is to make sure you have the latest Intel graphic card driver installed. We have had various problems with older drivers.

Other questions:
Do you have two monitors plugged in and set up correctly? The main screen plugged into the ATI card and the second screen plugged into the Intel?

Are you using Virtu? This is software which comes with some motherboards that lets you use the Intel card without having a screen plugged in. This causes crashes in EDIUS.

How much RAM have you allocated to the Intel card in the bios? I normally do about 300. Higher amounts sometimes affect other components. Lower amounts may not work (although I have never had it cause crashing).

I assume you have at least 8GB RAM in your system.
__________________
EDIUS silver certified trainer.
Main edit laptop: DVC Kaby Lake desktop processor laptop, 32GB RAM, 3.5Ghz i5 desktop processor, nVidia 1060, Windows 10.
Desktop: 4Ghz 9900K processor, 32GB RAM, nVidia 1660TI GPU, Windows 10.
Desktop: 2Ghz 12 core Xeon processor, 32GB RAM, nVidia 1060, BM Intensity Pro, Windows 10
David Clarke is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 10:51 AM   #4
masini2002
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 46
Default

Thanks for the help but it has not worked.

I disabled Windows Defender and the same error occurs in the export.

Then I tried the second solution.

I added Edius.exe in excluding windows defender. I have updated the drivers from ATI and INTEL to its latest version. I have configured the ATI on the main monitor and the secondary INTEL. I have allocated 256MB to the graphics INTEL.

My machine has 16GB RAM.

The export fails.
masini2002 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:31 AM   #5
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,821
Default

what are you exporting when it fails? A H264/AVC file? or are you using Disk Burner and Blu-ray setting? If Disk Burner, you need to exclude that as well in Defender
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:39 AM   #6
masini2002
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 46
Default

I export to H264 for uploading to Youtube, I do as I have always done. If I disable hardware acceleration does so without problems.

I think the problem is that for some reason Edius crashes when consuming more than 3GB RAM. Before formatting I had not happened.
masini2002 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:42 AM   #7
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 21,821
Default

what is your EDIUS Buffer set to?

lowering the buffer value will allow more memory for the rest, try 128
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:52 AM   #8
masini2002
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 46
Default

I have established the value is 256 MB.

I've changed to 128MB but the same error still occurs.
masini2002 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:55 AM   #9
David Clarke
Senior Member
 
David Clarke's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Uk
Posts: 2,712
Default

I have not tried this with an ATI card and EDIUS 6.54, only NVidia and EDIUS 6.54. You could try removing the ATI and just using the Intel 4000 and see what happens. You have already tried my best ideas.

I think there was also a change in the Quicksync engine between 6.53 and 6.54. You could try going back to 6.53 and seeing what happens. This will be quite a lot of hassle since you will need to completely uninstall EDIUS, then re-install what ever full version you have and update to 6.53. I would try Anton's suggestion first.

Do you have any extra plug-ins installed? And if so have you updated to the latest versions of these since some have Windows 8 problems.
__________________
EDIUS silver certified trainer.
Main edit laptop: DVC Kaby Lake desktop processor laptop, 32GB RAM, 3.5Ghz i5 desktop processor, nVidia 1060, Windows 10.
Desktop: 4Ghz 9900K processor, 32GB RAM, nVidia 1660TI GPU, Windows 10.
Desktop: 2Ghz 12 core Xeon processor, 32GB RAM, nVidia 1060, BM Intensity Pro, Windows 10
David Clarke is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 12:01 PM   #10
masini2002
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Spain
Posts: 46
Default

Thanks for the help.

I uninstalled the drivers for INTEL HD 4000 and Windows 8 installs a generic driver.

And of this form runs smoothly. I do not understand but it works.

If I install any official driver fails me to export.

This Edis 6.5 is giving me many problems and very little satisfaction. Each update is a nightmare.

I am convinced that with export Edius.6.53 run smoothly.

Many thanks for the help. Help the Grass Valley Service refuses to offer me.
masini2002 is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel Quick Sync shueardm EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 52 05-25-2013 10:58 AM
Quick Sync in win8 with edius 6.5 Bagulho EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 8 01-07-2013 09:53 AM
Edius 6.5 (Quick Sync) AFLS EDIUS: Compatible Hardware and Accessories 11 10-26-2012 12:58 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:58 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.