Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Integrated Production & Playout > GV Edge

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2014, 09:21 AM   #1
Jakida
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Turkey
Posts: 2
Default How to play a Video from command line

Hi, I am trying to play a video from command line. For a some network operation thing, i wont reach txmam for couple hours. That wont be a problem for me but i want to learn how to play a video from directly playout with using command line.
I have read some documents (K2 Edge Protocol Manual) and looked to logs. My videos are in \publitronic\publitronic\objects\mpegves folder with a.vf extensions.

In logs, there is some lines like this.
Code:
{ cmd=nre; sg-select=/publitronic/objects/channelpack/a0007105; sg-inst=69852; subcmd=preload; template=Clip HD; spname0=Main Clip; spvalue0=#u08(a0007582.avf)80u#;  ttl=39; stm=09:45:21:08; exid=73566; inst=1058974; }
I am trying some posibilities but gives me
Code:
-bash: syntax error near unexpected token `('
error or doing nothing
Steps should be preload and play but i cant preload the video.

Channelpacks and subtitles are not important for now, i just want to play a video from command line..
Jakida is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 02:16 PM   #2
GrassValley_RV
Grass Valley
 
Join Date: Jul 2012
Location: Apeldoorn, Netherlands
Posts: 41
Default

Hi,

You need to send the command through the nexos socket interface. You can use the /publitronic/objects/code/nexcommand utility for this.

The syntaxis is:
./nexcommand <channel number> 0 complex <command>

E.g. ./nexcommand 0 0 complex '{cmd=nre;subcmd=preload-play;template=Play Clip;spname0=Clip;spvalue0=peas.mpg;sg-select=next;}'

Regards,
Roy

Last edited by GrassValley_RV; 11-13-2014 at 07:28 AM.
GrassValley_RV is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 07:41 PM   #3
Jakida
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Turkey
Posts: 2
Default

Hi again,
Thats a simple and perfect explanation. It worked perfectly, ill figured out rest of things. Thanks a bunch

Cheers
Jakida is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Integrated Production & Playout > GV Edge
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Procoder with command line? TrieuNT ProCoder 3 06-17-2011 10:55 PM
Procoder Command Line - Priority jchumley ProCoder 5 07-15-2010 04:37 AM
Command line support for FirecoderWriter? cym FIRECODER Blu & Pegasus 1 08-13-2009 01:43 AM
x264 command line equivalence in PC3 survivant ProCoder 0 09-07-2007 01:19 AM
ProCoder 3 Command Line options jtelstad ProCoder 5 08-29-2007 11:22 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:17 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.