Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2011, 06:37 PM   #1
Andreas_Gumm
Senior Member
 
Andreas_Gumm's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany, Berlin
Posts: 2,931
Default VisTitle feature request: subtitles to AVI with alpha

Hello VXChen,

since AVI export with alpha channel is not possible from EDIUS it would be a big plus when imported subtitle scripts could be exported from VisTitle timeline directly.

Background:
I would like to be able to export an AVI clip with full rendered subtitles only for the usage in some other NLEs for overlaying.

Maybe a subtitle only mode for the VisTitle standalone version could be a goal when external clips could be imported to spot the titles!

;)
__________________
Andreas Gumm
post production / authoring
PC 1Intel Core i7-970 (6 x 3.20 GHz),
ASUS P6T Deluxe V2, 12 GB RAM, Geforce 9800GT
Windows 7 Ultimate,
GV software: EDIUS 7.42, VisTitle v2.5,
GV hardware: 3G Storm
software SONY DoStudio Indie + EX 4.0.11
PC 2
Intel Core i7-3770, GIGABYTE Z77X-UD5H F14, 16GB RAM,
Geforce 650 GTX, 5x HDD, Windows 7,
GV software: EDIUS 7.42, ProCoder 3.0
GV hardware: HD SPARK
software: Telestream Switch, DTS-HD MAS, Dolby Media Meter
Andreas_Gumm is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2011, 04:10 AM   #2
VX Chen
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: beijing
Posts: 373
Smile

Yes, your advice is GOOD.

BTW, the VisTitle 1.6 (in developing version, not released) will support QuickTime movie export (which has alpha supported) for exchange the titles created by VisTitle with other NLEs (such as Premiere, FCP, etc..).

VisTitle Subtitle editor in EDIUS will support it too.
VX Chen is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2011, 09:07 AM   #3
Andreas_Gumm
Senior Member
 
Andreas_Gumm's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany, Berlin
Posts: 2,931
Default

Quote:
Originally Posted by VX Chen View Post
Yes, your advice is GOOD.

BTW, the VisTitle 1.6 (in developing version, not released) will support QuickTime movie export (which has alpha supported) for exchange the titles created by VisTitle with other NLEs (such as Premiere, FCP, etc..).

VisTitle Subtitle editor in EDIUS will support it too.
Wow, this is great to hear about!
Good to know that you had the same ideas before!
__________________
Andreas Gumm
post production / authoring
PC 1Intel Core i7-970 (6 x 3.20 GHz),
ASUS P6T Deluxe V2, 12 GB RAM, Geforce 9800GT
Windows 7 Ultimate,
GV software: EDIUS 7.42, VisTitle v2.5,
GV hardware: 3G Storm
software SONY DoStudio Indie + EX 4.0.11
PC 2
Intel Core i7-3770, GIGABYTE Z77X-UD5H F14, 16GB RAM,
Geforce 650 GTX, 5x HDD, Windows 7,
GV software: EDIUS 7.42, ProCoder 3.0
GV hardware: HD SPARK
software: Telestream Switch, DTS-HD MAS, Dolby Media Meter
Andreas_Gumm is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 08:51 AM   #4
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,551
Default

Jack,
Is there the possiblity of having a choice of codecs with the output? HQ does support alpha and I have created title movies from Vistitle that have the alpha information included.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 04:52 PM   #5
alanlacey
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Essex Coast, UK
Posts: 698
Default

QT export support will be fantastic!! Presumably animation codec with alpha?
alanlacey is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 05:01 PM   #6
Andreas_Gumm
Senior Member
 
Andreas_Gumm's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany, Berlin
Posts: 2,931
Default

Quote:
Originally Posted by alanlacey View Post
QT export support will be fantastic!! Presumably animation codec with alpha?
Animation codec is limited to 8bit only. Not my favorite!
Maybe the interface will give you the option to export to any QT codec similar as EDIUS does.
__________________
Andreas Gumm
post production / authoring
PC 1Intel Core i7-970 (6 x 3.20 GHz),
ASUS P6T Deluxe V2, 12 GB RAM, Geforce 9800GT
Windows 7 Ultimate,
GV software: EDIUS 7.42, VisTitle v2.5,
GV hardware: 3G Storm
software SONY DoStudio Indie + EX 4.0.11
PC 2
Intel Core i7-3770, GIGABYTE Z77X-UD5H F14, 16GB RAM,
Geforce 650 GTX, 5x HDD, Windows 7,
GV software: EDIUS 7.42, ProCoder 3.0
GV hardware: HD SPARK
software: Telestream Switch, DTS-HD MAS, Dolby Media Meter
Andreas_Gumm is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poster Frame/feature request rando Editing with EDIUS 5 08-16-2008 05:52 AM
does feature request forum work properly ??? Romigo Editing with EDIUS 1 01-09-2008 02:09 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:14 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.