Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-19-2009, 06:16 PM   #1
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 327
Default Bad MPEG encoding

I having issues exporting an MPEG2 program stream out of 512 to bring into DVD-lab. the video is green like it's missing frames. I was having the same issues using elementary before, so I haven't used it.

commercials that I have uploaded recently appear to have no issues.

I did try a reinstall of 512 and no joy. any suggestions on things to try.
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 06:22 PM   #2
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 327
Default

the original file is M2T from a JVC HD200 and exported to SD for the DVD
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 02:52 AM   #3
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,064
Default

DVD-Lab requires elementary streams, so set your export to 7700 max for video and 256 ac3 for audio

be sure you set level to ML (not Auto) and close the GOP

http://www.videoproductions.com.au/h...am-export.html
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 03:54 PM   #4
Dry Biscuit
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: In the middle
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
DVD-Lab requires elementary streams, so set your export to 7700 max for video and 256 ac3 for audio

be sure you set level to ML (not Auto) and close the GOP

http://www.videoproductions.com.au/h...am-export.html
Anton - Does DVD Lab spit out an error message if the the files you import as assets are not fully compliant or..... does it let you build and burn before you realise it all doesn't work? Also, is there a 'simulation' mode in DVD Lab to save you the heartache of forgetting one of your links etc? I will download the trial version and give it a test drive but thought I'd ask as you've been using this package for a while.

Thanks

Mark
__________________
Main Editing System: Sinclair ZX81 0.75Mhz chip (Overclocked to 12Ghz), Liquid Nitrogen Cooled. 48k of RAM, Compact Cassette tape drive (9600 baud), 4" B&W monitor. No keyboard - all input by thought transfer from a colander on my head. Gives me 180 layers of 4k in real time (all with 3D PIP added) and can encode and burn a 2 hour Blu Ray in just under 12 seconds. Custom editing chair that floats on magnets 2 feet above the floor. I am also able to travel in time.
Dry Biscuit is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 04:28 PM   #5
johnsirb
Senior Member
 
johnsirb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Amherst,OH
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by Dry Biscuit View Post
Anton - Does DVD Lab spit out an error message if the the files you import as assets are not fully compliant or..... does it let you build and burn before you realise it all doesn't work? Also, is there a 'simulation' mode in DVD Lab to save you the heartache of forgetting one of your links etc? I will download the trial version and give it a test drive but thought I'd ask as you've been using this package for a while.

Thanks

Mark
No if it not compliant, you will get a warning before the burn

as far as the issue I was having, DL would demux the clip and I couldnt tell there was a problem until I dragged the video into the movie timeline.

I did run 2 clips last night not using Ele. stream but program and both were successful. and the 'bad' clips appeared to be OK in WMP & VLC
__________________
John Sirb
Lake Breeze Video Lorain,OH
--------------------
SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D
johnsirb is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 02:08 AM   #6
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,064
Default

Quote:
Originally Posted by Dry Biscuit View Post
Also, is there a 'simulation' mode in DVD Lab to save you the heartache of forgetting one of your links etc? I will download the trial version and give it a test drive but thought I'd ask as you've been using this package for a while.

Thanks

Mark
yes, click the simulate start button and make sure follow links is ticked
http://www.videoproductions.com.au/d...simulation.gif
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 03:20 PM   #7
Dry Biscuit
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: In the middle
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
yes, click the simulate start button and make sure follow links is ticked
http://www.videoproductions.com.au/d...simulation.gif
Wow - I only downloaded DVDLab Pro last night and had a play for a couple of hours (by which time it was 1am !!!). Absolutely love it!! It's way more powerful than Encore ever was. I have been looking for an authoring program that will do everything I want for ages after ditching Encore a couple of years back. It seemed Scenarist was the only option but I have yet to get my six numbers up on the lottery so that was out of the question!

I know it's early days but DVDLab seems so flexible and powerful (not for the feint hearted though). I think coming from Encore it's not so much of a learning curve.

I'm chuffed..... (So long as the ZX81 can cope with it obviously !!:)

Now.... IF ONLY THEY WOULD PRODUCE SOMETHING SIMILAR FOR Blu-Ray!

Mark
__________________
Main Editing System: Sinclair ZX81 0.75Mhz chip (Overclocked to 12Ghz), Liquid Nitrogen Cooled. 48k of RAM, Compact Cassette tape drive (9600 baud), 4" B&W monitor. No keyboard - all input by thought transfer from a colander on my head. Gives me 180 layers of 4k in real time (all with 3D PIP added) and can encode and burn a 2 hour Blu Ray in just under 12 seconds. Custom editing chair that floats on magnets 2 feet above the floor. I am also able to travel in time.
Dry Biscuit is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 03:37 PM   #8
pjsssss
Senior Member
 
pjsssss's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cincinnati, OH
Posts: 4,996
Default

Quote:
Originally Posted by Dry Biscuit View Post

Now.... IF ONLY THEY WOULD PRODUCE SOMETHING SIMILAR FOR Blu-Ray!

Mark
Many of us have asked for that, but it doesn't seem to be happening
pjsssss is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2009, 12:58 AM   #9
SRsupport
Grass Cutter Gold
 
SRsupport's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South America
Posts: 3,353
Default

Yes it looks as it is froozen.
__________________
Steve
EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
A proud EDIUS EDITOR
For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net
SRsupport is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mpeg encoding experience Stereodesign Editing with EDIUS 1 03-04-2009 05:47 PM
Best MPEG-2 Encoding for Encore DVD GESYMSB ProCoder 2 01-21-2009 05:35 AM
Segment encoding Mpeg video noise mattie Editing with EDIUS 1 09-22-2008 11:29 PM
avid pal encoding to mpeg is overexposed rob stowell ProCoder 0 12-18-2007 04:04 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:19 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.