Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2016, 10:39 AM   #1
wihe
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Germany
Posts: 18
Default Newblue Titler Pro 5

Edius 8.3 crashes permanently when the plugin for Newblue TP5 is started. Can anyone confirm this issue?

wihe
__________________
MB: GA-X99 UD5 WiFi, CPU: i7-5930K, RAM 32GB DDR-4, nvidia geforce gtx980, Intensity pro 4k, Win10pro, Edius 9.10WG
wihe is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 11:46 AM   #2
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,663
Default

We have identified some issues with TP5 and recommend holding off installing it on a 8.3 production system.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 08:56 PM   #3
owens
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 44
Default

Can confirm problem hadn't tried New Blue Titler Ultimate 5 had used Ultimate 4 ok on Edius 8.22 but not since updating to Edius 8.3 and Titler to 5 as soon as i right click and select Titler instant popup "Edius has stopped working" window will close this program. I am using Windows 7 Pro.
owens is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 09:20 PM   #4
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,700
Default

I think everyone will run into this. As Steve stated, don't use TP5 until a fix is generated.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080 Founders Edition, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 12:35 AM   #5
owens
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_PS View Post
I think everyone will run into this. As Steve stated, don't use TP5 until a fix is generated.
Have you any idea if the problem is with Titler Pro 5 or Edius 8.30
owens is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 12:49 AM   #6
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,483
Default

If Edius was the cause, TP4 wouldn't work either. What is the version of TP5 that you are running?
I would do a complete uninstall of TP5 and run TP4 for now.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 12-02-2016 at 12:54 AM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 01:23 AM   #7
owens
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry View Post
If Edius was the cause, TP4 wouldn't work either. What is the version of TP5 that you are running?
I would do a complete uninstall of TP5 and run TP4 for now.
I am running Titler Pro 5 Ultimate on windows 7 Pro. I think it must be Titler Pro 5 because on the NewBlue forum people are having problems with Vegas 14 as well? also a few people have tried unistalling 5 and reinstalling 4 and the system wont let them. i have sent and ticket to Newblue awaiting a reply. If have to I can reimage my computer from a cloned drive,only thing is i update Hitfilm Pro to 2017 and will have to redo this as well, its annoying when there are bugs in a program but they should not be released if they dont work at all!
owens is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 01:40 AM   #8
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,483
Default

Ok, Ultimate what version number?

Do you have Hitfilm Ignite or do any of the Hitfilm 2017 plugins load into Edius?
If any Hitfilm plugins are showing in the Edius effects palette, remove them from the plugin folder or uninstall the main program and then try TP5.
windows 7 will give you an after closing crash with TP5 installed. This happens only if you have utilized TP5 prior to closing.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 03:17 AM   #9
owens
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry View Post
Ok, Ultimate what version number?

Do you have Hitfilm Ignite or do any of the Hitfilm 2017 plugins load into Edius?
If any Hitfilm plugins are showing in the Edius effects palette, remove them from the plugin folder or uninstall the main program and then try TP5.
windows 7 will give you an after closing crash with TP5 installed. This happens only if you have utilized TP5 prior to closing.
I won't do anything at the moment in the middle of editing a project, see if any more people are having same problem. if i start uninstalling programs now there is no guarantee no junk files are left behind and i could cause a major crash will wait till edit finished. if I can find out exactly whats causing the problem that would save time, I was going to update my computer operating system to Windows 10 anyway so it will be clean installs on all working programs.
Also Jerry Version using Ultimate 5
Hitfilms Ignite 2017 plugin is working in Edius 8.30 no problems have tested them
owens is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 04:06 AM   #10
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,483
Default

The exact problem is that If you want to use TP5, Hitfilm Ignite(any version that plugs into Edius) has to be removed. Hitfilm will work fine, even with TP5 installed. However, TP5 will not work properly with Hitfilm installed. This is the case on both Win 7 and Win 10. You should definitely contact New Blue and and Hitfilm concerning your problems.

Also under Windows 7, there is an after exit crash with TP5 and Edius 8.3.

The other issue is with TP5 conflicting with the OFX bridge under Windows 10.
If you don't use the OFX bridge you won't have a problem even if it's installed. If you use it, the system will lock and crash.

The version number I would like to see is not Ultimate 5. If you open TP5 and navigate to Help>About New Blue Titler Pro...you will see a version number that starts with 161xxx. That's the version number I would like to see.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NewBlue Titler Pro 3 NewBlue_TW EDIUS: Compatible Third Party Products 20 05-24-2014 10:06 AM
Edius 7 and Newblue titler pro rando EDIUS: Compatible Third Party Products 2 08-04-2013 08:26 PM
Edius 7 and Newblue titler pro rando Editing with EDIUS 1 07-11-2013 01:52 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:44 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.