Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2014, 04:14 PM   #1
katvideos
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: jacksonville
Posts: 8
Default edius 7 dongle?

I just purchased edius 7. I have 6.5 on one computer and am putting 7 on another. 6.5 came with a dongle but 7 did not. Does 7 not need a dongle?
katvideos is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 08:03 PM   #2
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,769
Default

No it does not.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080 Founders Edition, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 03:07 AM   #3
Fred Dwyer
Senior Member
 
Fred Dwyer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Connecticut, U.S.A.
Posts: 540
Default

Quote:
Originally Posted by katvideos View Post
I just purchased edius 7. I have 6.5 on one computer and am putting 7 on another. 6.5 came with a dongle but 7 did not. Does 7 not need a dongle?
You are mistaken. 6.5 did not use a dongle. I believe the 5.x series was the last dongle licensed version.
__________________
Fred D
Win 7 Pro-64 bit, EDIUS Workgroup 8.5, Intel Ivy Bridge i5, ASUS P8Z77-V-LK, 8GB Kningston DDR3, Pioneer BDR-209UBK, EVGA NVIDEA GEForce GT630, Corsair TX750M 750w Power Supply, 4 WD Black HDD for 3.15TB, ACEDVIO, Spark HD, eSATA controller, ANTEC 300 case.
Fred Dwyer is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 04:47 AM   #4
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,119
Default

6.08 was the last version with a dongle
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 07:55 AM   #5
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,794
Default

Correct EDIUS 6.5 no dongle, EDIUS 7 no dongle
Activation.....
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 12:39 PM   #6
Alade.
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Barbados
Posts: 114
Default

I really miss the dongle.....but at this moment, I am not having any issues with the activation....I wasted one, because I did not understand the method.....and if I wanted to lock out edius from theose I allow to use my PC, all I did was to remove the dongle.....haven't figured out a way to do that in 6.5...Anton, any ideas?...lol
Alade. is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 05:40 PM   #7
Andreas_Gumm
Senior Member
 
Andreas_Gumm's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany, Berlin
Posts: 2,940
Default

Quote:
Originally Posted by Alade. View Post
I really miss the dongle.....
You are not alone...
Also, you are not the only person who lost an activation count while not understanding the method.
I recommend you ask the support, maybe they can help you.

Andreas
Andreas_Gumm is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 08:08 PM   #8
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

Quote:
Originally Posted by Alade. View Post
I really miss the dongle.....but at this moment, I am not having any issues with the activation....I wasted one, because I did not understand the method.....and if I wanted to lock out edius from theose I allow to use my PC, all I did was to remove the dongle.....haven't figured out a way to do that in 6.5...Anton, any ideas?...lol
If they have different user profiles you can use permissions to deny them access to the EDIUS program folder.

If they're using your logon, not much that can be done that doesn't require some kind of third-party security stuff.
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Edius 6.5 dongle? rando Editing with EDIUS 24 01-18-2013 10:09 AM
Edius Dongle? lauri Editing with EDIUS 3 01-16-2012 08:21 AM
Edius 5 and Dongle Madness gomotion Editing with EDIUS 5 11-28-2011 11:32 AM
Edius 6 Dongle ChrisFar Editing with EDIUS 10 08-24-2011 09:00 PM
Edius 5 Dongle rando Editing with EDIUS 17 05-19-2009 02:51 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:59 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.