Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2008, 05:43 AM   #1
geoke
Guest
 
Posts: n/a
Default ADVC100 - XP asking for AV/C driver!

The ADVC100 I've had forever died in an electrical storm last fall. Canopus no longer repairs this model, so I purchased a replacement on Ebay. I attached the "new" unit via my firewire card, same as before, using new cables. p/s etc.

When I power up, XP sees the device (the device found bells play) but XP then proceeds to prompt for an "AV/C driver." This unit, of course, needs no driver. I tried several other computers to make sure it wasn't a firewire card issue. I got the same results.

I could only find one reference to this error on Google. A poster to a video forum had the same error and contacted Canopus. They told him it was a known defect with some units. He shipped it back to them, they updated the firmware and all was well when the unit was returned.

I'm not really worried about a refund, the seller is reputable with a good rating, but I really, really love this little device and would like to somehow get it functioning if at all possible.

Thanks for any input/suggestions. (Maybe I should just spend the extra $$ on an ADVC-110.)

George.
  Reply With Quote
Old 01-28-2008, 09:02 PM   #2
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

Do you have access to another machine to try it on?
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 10:30 PM   #3
geoke
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_BH View Post
Do you have access to another machine to try it on?
From my original post:

"I tried several other computers to make sure it wasn't a firewire card issue. I got the same results."

George.
  Reply With Quote
Old 01-29-2008, 11:26 PM   #4
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

I'd call the technical support line, they can guide your further, but it sounds like the unit is hosed.
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crash during export to avi DaveG Editing with EDIUS 17 01-15-2009 08:11 PM
Driver not found NX PCI-X shueardm Editing with EDIUS 8 11-17-2008 11:50 AM
WIN XP 64 BIT driver Paranova Films Editing with EDIUS 12 09-26-2008 04:44 PM
Edius Vista ? avlab1 Editing with EDIUS 8 10-10-2007 05:19 AM
Canopus DV driver won't uninstall? Matt Editing with EDIUS 0 08-11-2007 07:57 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:45 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.