Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2013, 04:35 PM   #1
tryingtolearn
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: ATLANTA GEORGIA (From Perth Australia)
Posts: 571
Default "capture" is greyed out in Edius Neo 3.5

Hey guys, so coming from Edius Neo 2, where 'capture' would be greyed out, I used to follow the steps of going to 'capture, input settings' then selecting 1440x1080, 50i

in edius neo 3.5 it seems different.
I have found the 'project preset' and created one to replicate the above stats, but capture is still greyed out. help please :)
tryingtolearn is offline  
Old 05-13-2013, 04:40 PM   #2
John Lewis
Senior Member
 
John Lewis's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Isle of Anglesey, North Wales UK
Posts: 2,973
Default

Not familiar with Neo but in Edius you need device presets ,Have you created a device preset
Look at this
http://www.videoproductions.com.au/html/dv-pal.html
__________________
System Asus WS Z390 Pro MB, CPU i9 9900K, 32gb 3000mhz Ram, EVGA GTX1070TI, BM IP4K Win 10, BD Burner 1 Evo 840 and 4 Hotswap caddies
Plugins Vistitle 2.8, TP6, NB TFX5
Monitors Samsung 32inch tv as main 1 LG M2350D,1 D2343 1 DM2350D as output to (3D) IP4K, PXW X70

Last edited by John Lewis; 05-13-2013 at 05:22 PM.
John Lewis is offline  
Old 05-14-2013, 02:29 AM   #3
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,302
Default

you need to create a HDV preset
http://www.videoproductions.com.au/html/hdv-pal.html
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline  
Old 05-15-2013, 02:11 AM   #4
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,838
Default

At the OP please Please stop posting the same issue in multiple threads. It is confusing for the people trying to help you.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline  
Closed Thread
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Remove Cut Points" greyed out kunalagon Editing with EDIUS 8 04-01-2011 10:15 AM
Video Filter "Original" video is black in "Target" area / "Large Preview" not working lalittle ProCoder 3 10-16-2007 02:30 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:13 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.