Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2016, 12:09 AM   #1
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,827
Default If you have ANY problem loading a .mov or .mp4 file after upgrading

Go to Settings>System settings>Importer/Exporter>QuickTime and check Enable QuickTime Importer.
If you do not have QuickTime listed under the Importer/Exporter, close EDIUS, then install QuickTime on the computer. This applies from Version 8 forward.
Attached Images
File Type: jpg Quicktime Importer Exporter.jpg (85.8 KB, 42 views)
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10

Last edited by GrassValley_PS; 05-03-2019 at 04:40 PM.
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2016, 10:11 AM   #2
andymchereuk
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Staffordshire, England UK
Posts: 105
Default

Thank you very much.

Now Working.

Cheers Andy
andymchereuk is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2016, 10:37 AM   #3
IngweSA
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: South Africa
Posts: 109
Default

Thanks a lot that also works great issue resovled with mp4 , drone footage.
IngweSA is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2016, 06:54 AM   #4
SlaV0
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Poland
Posts: 38
Default

Thank you for touching the problem. It seems to be quite common.
But after installation new system I do not have such option as Quick Time in EDIUS settings that you advise.
MOV files worked perfectly on the same version of system and the same version od EDIUS (it also had no Quick Time option). Project settings was the same. Also reinslalled Quick Time. Current version is 7.7.9. Still no effect.
Maybe someone can help me with the problem?
SlaV0 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2016, 05:55 PM   #5
kunstderfug
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Moscow
Posts: 5
Default

Hi,

what if I have not any Quicktime in importer? Edius 8.31, the latest.
Quicktime 7.78

Thank you.
Attached Images
File Type: png 2016-12-11_12-50-39.png (17.6 KB, 80 views)
kunstderfug is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2016, 02:10 AM   #6
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,827
Default

Reinstall Quicktime
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 06:21 AM   #7
Johan
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Malawi Africa
Posts: 1
Default

I am a first timer with Edius. Tried the trail version Edius Pro 8 for 30 days on my Dell laptop and loved it. Imported MOV's from Canon SLR with no problem. Got ACER Predator Gaming computer recently and purchased Edius. Runs very smooth, but having trouble with MOV's. Have latest version of Quick Time. Have no problems playing them. I have the latest update on Edius, enabled QT importer, but still having trouble editing MOV files on Predator. Sound files are playing but video just green screen. Same files give no problem with Edius on Dell. Both running Windows 10. Thank you for assistance.
__________________
[COLOR="Acer Predator G9 -791, Intel(R)Core(TM)i7-6700 HQ CPU@2.60GHz 2.6 GHz, 16GB Ram, 64Bit Operating System x 64 based processor
Johan is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2017, 11:45 PM   #8
Liverpool TV
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Liverpool, England.
Posts: 2,901
Default

This video may help.

https://youtu.be/sejlsrlarRY

__________________
"There's only one thing more powerful than knowledge. The free sharing of it"

If you don't know the difference between Azimuth and Asimov, then either your tapes sound bad and your Robot is very dangerous. Kill all humans...... Or your tape deck won't harm a human, and your Robot's tracking and stereo imagining is spot on.

Is your Robot three laws safe?
Liverpool TV is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2017, 03:22 PM   #9
Swisspete
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Switzerland
Posts: 49
Default loading a .mov file

After posting a question re importing and editing a .mov file from an iPhone, I was led to this thread which of course I read with great interest. I followed this piece of advice "Go to Settings>System settings>Importer exporter>Quicktime and check Enable importer". Unfortunately Quicktime does not come up (anymore?) in the list of options. I have found however that Quicktime exporter is installed. Can one infer that the importer is also there and enabled? And if it were, would I be able to import and edit a sequence shot on an iPhone?
Swisspete is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2017, 11:44 PM   #10
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,827
Default

How do you know it is installed? I would install (or reinstall) QT again. I haven't tried lately, but you should be able to edit them.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clip Re loading problem emmanuel_f Editing with EDIUS 19 09-16-2015 11:34 AM
problem loading project storyp24 Editing with EDIUS 5 12-09-2009 03:54 PM
Unknown Error loading mpeg2 file to convert jmleese ProCoder 8 07-17-2008 11:27 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:42 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.