Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-24-2008, 11:36 AM   #1
haitham786
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oman
Posts: 99
Default HDMI connection

If I have an HDMI port in my computer, is it possible to make a capture from camera through this connection in Edius? And if possible what settings should be applied for capture?
haitham786 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 12:12 PM   #2
GrassValley_KH
Mr Sparkle
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 3,748
Default

EDIUS does not directly support HDMI ingest. You'll need to use whatever capture application that is supplied with the hardware.
GrassValley_KH is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 09:44 PM   #3
Blast1
Senior Member
 
Blast1's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Hawaii
Posts: 407
Default

If the port is on a video card or laptop they are usually exclusively out(with HDCP)
__________________
GA-EP45C-DSR3,Core2Q3ghz,8gig1066,260GTX,2x 20"AOC,22"Vizio1080pTV, Edius5/HDspark,PC3,Imaginate, CS5ProdStudio/IntensityPro,Win7_64
HPdv7t 17"notebook,8gig,2 IntHD,9600GT512M,17"extmon, Edius4.61,CS4Prodstudio.Win7_64,MX02Mini
DAW,HPdv9000,x2Turion,4Gig,2IntHD,Audition3,Cubase 4,XPpro,Alessis F/Wmixer,M-Audio F/Wmixer,BCF2000, BehringerMixers, Fender sound sys
Numerous Ext eSATA drives & Raids shared between systems
Blast1 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 09:56 PM   #4
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,789
Default

Quote:
Originally Posted by haitham786 View Post
If I have an HDMI port in my computer, is it possible to make a capture from camera through this connection in Edius? And if possible what settings should be applied for capture?
What is the brand and model number of your board?
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDSTORM: Taking no preview from HDMI Konstantinos Editing with EDIUS 22 10-16-2008 08:24 PM
HV20 HDMI out into ASUS MB HDMI in for Edius zedipusrex Editing with EDIUS 8 07-04-2008 07:55 AM
4:3 Picture if I capture 16:9 footage via HDMI istvan FIRECODER Blu & Pegasus 0 06-30-2008 11:44 PM
EX1 Files -- Edius ? --> HDMI Out whitehat Editing with EDIUS 13 01-09-2008 03:15 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:30 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.