Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2020, 02:36 AM   #1
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,651
Default Ripple Delete shortcut problem

I have always had Shift-D mapped as Ripple Delete (Between In/Out), so that I could quickly mark a range and remove it, rippling the entire timeline back, regardless of the mode the timeline is in (insert/overwrite).

After installing 9.51 this doesn't seem to be working anymore and is just lifting the section out of the timeline, leaving a hole. I also tried Delete (Between In/Out) - Follow Mode, and that is behaving the same way, leaving a hole regardless of the timeline mode.

Ripple Cut (Between In/Out) - All Tracks is working correctly, so I am using that now for essentially the same purpose,

Can anyone else confirm this?

If so, Steve and/or Pat, could you check into this?
__________________
Edius WG 9.52.5886, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8.0.5, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 02:43 AM   #2
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,428
Default

Hi Bern

in my case the shortcut is Alt+D and it works fine, see attached
are any of your sync locks off?
Attached Files
File Type: mp4 Anton-0037.mp4 (261.8 KB, 15 views)
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:10 AM   #3
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,651
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
Hi Bern

in my case the shortcut is Alt+D and it works fine, see attached
are any of your sync locks off?
Thanks for checking Anton. All sync locks are on, as they always have been, but I did try both on and off with no success. I also tried toggling the timeline mode, even though it shouldn't make a difference. I even tried mapping it as a different key combo, but still no luck.

My ALT-D is a fade/dissolve to black and CTRL-D is a fade/dissolve up from black. Those three shortcuts are probably most used custom ones.

I guess the next step is to try a new user profile to see if that fixes things. (currently exporting a few files, so that may have to wait until tomorrow. It's not 12PM for me like it is for you. You are actually almost as far away from me as is possible. A straight line through the center of the planet from me comes out off the coast of Tazmania and southern Australia
__________________
Edius WG 9.52.5886, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8.0.5, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).

Last edited by BernH; 02-14-2020 at 03:31 AM.
BernH is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:38 AM   #4
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,428
Default

I think there is user profile corruption happening between version updates

I basically save my keyboard shortcuts and make a new profile with each major upgrade, when there are lost of changes

then I spend about 10 min adding all my buttons and setting layout to my liking and importing keyboard shortcuts
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:46 AM   #5
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,651
Default

Quote:
Originally Posted by antonsvideo View Post
I think there is user profile corruption happening between version updates

I basically save my keyboard shortcuts and make a new profile with each major upgrade, when there are lost of changes

then I spend about 10 min adding all my buttons and setting layout to my liking and importing keyboard shortcuts
Just got through the first file in my batch, so I stopped it and created a new profile. That worked fine.

I don't have a lot of customized settings, so it doesn't take me very long to get things back up and running either after importing my settings from a previous export.

I have Macro Generator Pro also, which is supposed to be able to save more settings than an regular edius export, so I might give that a try for the next time, not that saving 5 minutes matters too much.
__________________
Edius WG 9.52.5886, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8.0.5, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:49 AM   #6
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,824
Default

Quote:
Originally Posted by BernH View Post
I have always had Shift-D mapped as Ripple Delete (Between In/Out), so that I could quickly mark a range and remove it, rippling the entire timeline back, regardless of the mode the timeline is in (insert/overwrite).

After installing 9.51 this doesn't seem to be working anymore and is just lifting the section out of the timeline, leaving a hole. I also tried Delete (Between In/Out) - Follow Mode, and that is behaving the same way, leaving a hole regardless of the timeline mode.

Ripple Cut (Between In/Out) - All Tracks is working correctly, so I am using that now for essentially the same purpose,

Can anyone else confirm this?

If so, Steve and/or Pat, could you check into this?
Works fine here. As Anton suggested, can you try a new profile?

*edit* I see you replied whole I typed and that fixed it.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 03:59 AM   #7
BernH
Senior Member
 
BernH's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: St. John's, NL, Canada
Posts: 1,651
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_PS View Post
Works fine here. As Anton suggested, can you try a new profile?

*edit* I see you replied whole I typed and that fixed it.
Yep, thanks Pat, all sorted.

A new profile was my next step, as per post #3, even before Anton mentioned it. I just wanted to know if it was a problem localized to me or an issue with Edius before I started chasing problems on my end.
__________________
Edius WG 9.52.5886, various 3rd party plugins, VisTitle 2.8.0.5, Win 7 Ultimate SP1, i7-4790K @ 4GHz with HD4600 GPU embedded, MSI Z97 Gaming 7 Motherboard, 32GB Kingston HyperX RAM, nVidia GTX680 4GB GPU, Matrox MX02 Mini MAX, Corsair 750W PSU, Corsair H110i GT Water Cooler, Corsair C70 case, 4TB Internal RAID 0/stripe (2x2TB Seagate SATAIII HDD's, Win7 Software RAID 0/stripe), 1TB Crucial MX500 SSD, Pioneer BDR-207D, Dual 1920x1080 monitors (one on GTX680 and one on Intel HD4600).
BernH is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2020, 04:02 AM   #8
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,824
Default

We have had a few odds and ends reports of a few things with this last update that new profiles corrected.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ripple delete noafilm Editing with EDIUS 20 07-01-2010 01:55 PM
Ripple delete help required cinnabull Editing with EDIUS 7 02-09-2010 11:32 PM
Ripple Delete Scott Chapin Editing with EDIUS 10 04-24-2009 03:34 PM
Ripple Delete haitham786 Editing with EDIUS 5 06-19-2008 11:06 PM
Ripple Delete? tdtinker Editing with EDIUS 6 09-15-2007 09:10 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:30 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.