Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2007, 10:03 AM   #1
Andy
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Malaysia
Posts: 309
Default K2 Connect

Hey All

So my v4.5.1 install is finally re-homed and re-connected this morning so I finally had an opportunity to have a quick play with the K2 Connect tool ... very cool, very liberating ... mind bogglingly slow tho (oh man it is slooooooooooowww!)

Very cool to be able to see the contents of the K2, but its only a list view, no thumbnails, no clip browsing. the ingest speed is the major issue though ... I tried to import a 24 minute clip and after 15 minutes it was still only 7% done! probably not yet a viable real world solution, unless you have no other options.

I was warned that it was still a little buggy tho the only obvious bug I could find was that despite setting the location for imported clips to my media RAID it seems it will always and only put imported clips into your users "My Videos" folder (on the C: drive). likely that is just a simple line of debug code that didn't get commented out yet.

Like the XDCAM Select tool, it is a background process, so you can continue to work whilst it ingests. very useful.
Also, very nice, the clip builds linearly as it imports, so you can open, view and edit the parts of a clip that is already and increasingly becoming available as the remainder continues to import in the background.



To make K2 Connect real world viable they're going to have to ramp up the speed! Slower than real time ingest is never going to win over the hearts and minds of the masses!

To my mind, whats also very much needed at this point is the abilty to see and browse a thumbnail clip representation of the K2 located media, and be able to subclip for import ... failing the abilty to browse and subclip, there needs to be at very least a blind timecode entry capabilty, so that a user who already knows which part or parts of a clip he/she needs can create a subclip list for import based on in / out timecodes.


Quick question to those in the know ... so with K2 Connect I can now get GXF Import directly from the K2. How do I get GXF Export directly to the K2? I had thought that was supposed to be a function that came about with v4.1 but as I'm still using a dedicated Rhozet Carbon Coder PC for this I've not really looked in to it up to now. Its undoubtedly much faster using the dedicated PC anyway, but it would be nice to know how to get by without it if ever necessary.

thanks !
Andy
Andy is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 05:49 PM   #2
GrassValley_KH
Mr Sparkle
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 3,791
Default

You should see a GXF exporter when you print to file (F11). If you aren't then...um...it's a license missing from the dongle. Which shouldn't be the case, because if you've got a dongle to run the K2 Connect app, it should also have the GXF export license on it.

So I suggest you first run the EDIUSLM.EXE app, and tell us if you actually do have the GXF exporter license (called "EDIUS GXF Support"). If you don't, you can arrange with your reseller/distributor a dongle license transfer (since you are fully entitled to one).

If you do have it on your dongle, then it may not have installed - you'll find it under the Tools folder (where PCE lives) for the 4.51 update archive. The folder is called ("Carbon Grid Exporter - GXF Server").
GrassValley_KH is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 06:23 PM   #3
Andy
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Malaysia
Posts: 309
Default

Again, thanks for the support Keneally

Kudos to you and all the team (that include the official team and the unofficial user to user support base too!) who make these forums so useful.

I'll take a look at the weekend if I get a free moment
Andy is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cannot connect with deck pudge200202 Editing with EDIUS 0 04-15-2008 08:06 PM
EDIUS does not capture when I connect my DV camcorder mikmak Editing with EDIUS 8 04-02-2008 08:22 AM
K2 connect for HD GXF transfer phanzom Editing with EDIUS 2 09-26-2007 04:53 PM
ADVC300 won't connect to Win XP SP2? LudeMcD ADVC 4 07-01-2007 05:32 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:43 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.