Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2008, 05:18 AM   #1
rando
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Newark, DE
Posts: 2,307
Default Converting to the HQ codec

I know I can setup a watch folder in PC 3 to convert Native to HQ but if I only had Edius can I do it too?
rando is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:21 AM   #2
STORMDAVE
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: United States
Posts: 2,812
Default

Not sure about PC3, but should be the same as PC2...

In Edius, load your m2t files, then CTRL+A (To select all in the bin) then right click on any selected clip and then Convert to > File. Pick Canopus HQ Online. Pick your folder, and start hitting enter as it will ask you to name the outgoing clips...just hit enter until the "Open" dialog box is gone and it will start converting it for you in the queue. You can leave your PC until it's done.
STORMDAVE is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 06:18 AM   #3
THoff
Senior Member
 
THoff's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: California, USA
Posts: 2,581
Default

Edius 4 comes with Procoder Express, which supports a single watch folder. You can use the AVI preset and customize it to use the Canopus HQ codec.
THoff is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 02:51 PM   #4
rando
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Newark, DE
Posts: 2,307
Default

thanks. sorry for all of the questions as of late but I think im getting ready to do HD this year and I want to learn as much as I can about the workflow.
rando is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting HQ codec onto a non Edius laptop DigitalDave Editing with EDIUS 4 11-25-2008 06:55 PM
Canopus DV Codec not showing up in ULTRA2 OneQuickSix Editing with EDIUS 13 11-17-2008 10:24 PM
Canopus codec: Use it for all my DV footage? frenchFry ADVC 12 05-30-2008 07:31 PM
Output to Flash storyp24 ProCoder 6 04-03-2008 12:32 AM
Which boards have a hardware DV codec? Zorro Editing with EDIUS 3 05-25-2007 06:55 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:45 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.