Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2017, 01:13 PM   #1
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 454
Default Edius 8.5 issues

Hello everyone!!

I just updated from 8.3 to 8.5 and I noticed 2 weird things.

First: I can not do more that 2 undo

Second: If I low the volume in one clip, then in the next clip if I cut and delete or press the "N" button , it makes the cut but it also automatically lowers the volume to reach the previous clip level. Why is this happenning?

thank you in advance
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 02:05 PM   #2
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,908
Default

Is it possible to make a screen recording of the audio issue? I cannot reproduce the audio issue on the systems here.
Als undo doesnot seem to be an issue.
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support

Last edited by GrassValley_SL; 05-04-2017 at 02:10 PM.
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 02:28 PM   #3
CentralEurope
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Austria / Center from urope
Posts: 1,688
Default

can both points NOT confirm, on Edius 8.5.1988 (installed without virenscanners)

point 1, undo issue, ... looks the attachement

point 2, audio issue behind trimm per [N]
a)tested with reduce audio per rubberband
b) tested with reduce audio per filter "Panaorama&Balance - 12dB"

all tested on Windows_7 prof
____
Hans
Attached Images
File Type: jpg undo.jpg (251.8 KB, 34 views)
__________________
CentralEurope aka Hans
voluntary / unpaid moderator from the german GV-forum ... Edius 4.61 up to Edius 9.xx
i9-7980XE 18cores/36threads - M.2 960PRO 512GB - M.2 970PRO 1TB - div. 2 or4TB disks - 32GB DDR4-3600 - GTX 1080 8GB - Win_10prof
[the AMD 1950X 16cores / 32 threads = go return because of massive problems, Not only I had these problems]
CentralEurope is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 02:37 PM   #4
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 454
Default

I closed and run again Edius and undo now works fine.
Audio is still a problem and now audio level moves even if I put the curson on the clip.
Here it is
Attached Files
File Type: wmv TEST2.wmv (630.0 KB, 47 views)
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 02:55 PM   #5
LewS
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Lake Worth FL
Posts: 563
Default

Cannot reproduce.
__________________
Edius Workgroup 9.51, Intel I7-3930K 3.20GHz, Intel X79 MB, 16-GB Mem, GeForce GTX 1060 6GB GPU, BM Mini-Monitor (HD) Card, Win 10 Pro
LewS is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 03:00 PM   #6
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 454
Default

At least does everyone can see clear what is going on? even if you can not reproduce it?
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 03:09 PM   #7
LewS
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Lake Worth FL
Posts: 563
Default

I watched you screen capture but my system does not behave that way.
__________________
Edius Workgroup 9.51, Intel I7-3930K 3.20GHz, Intel X79 MB, 16-GB Mem, GeForce GTX 1060 6GB GPU, BM Mini-Monitor (HD) Card, Win 10 Pro
LewS is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 04:39 PM   #8
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,908
Default

Quote:
Originally Posted by George Glou View Post
At least does everyone can see clear what is going on? even if you can not reproduce it?
Sorry I have not able to reproduce this.
Do you use the latest version of 8.5?
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 07:19 PM   #9
George Glou
Senior Member
 
George Glou's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Greece
Posts: 454
Default

Yes. Today I downloaded it and install it.
__________________
I5 4690 CPU
MOTHERBORAD GIGABYTE GA-Z97-HD3
RAM 8GB KINGSTON@1600
AMD RADEON HD 6800
2X2TB WD CAVIAR BLACK (RAID 1)
2X2TB WD CAVIAR GREEN (BACKUP)
1 OCZ SSD 128GB
Windows 7
Edius 9&8 Workgroup
George Glou is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 07:41 PM   #10
Rusty
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,399
Default

I think I sort of see what may be going on, Edius may be working around another setting.
Any unusual mouse settings?
__________________
Rusty Rogers | Films
>TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
>RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

An inglorious peace is better than a dishonorable war.
Twain - "Glances at History" 1906
Rusty is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tiemline Issues - VisTitle Not Available - Audio Level Adjustment Issues Cam2919 Editing with EDIUS 7 04-01-2013 03:33 AM
Known Issues with Edius 6 John Hooper Editing with EDIUS 10 10-29-2010 09:56 PM
Known Issues in Edius 6.01 John Hooper Editing with EDIUS 2 10-28-2010 07:26 PM
Edius 6.0 (demo) Issues mattie Editing with EDIUS 37 10-22-2010 10:38 PM
2 issues with Edius 5.5 Raja Editing with EDIUS 13 05-27-2010 01:40 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:58 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.