Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2017, 04:17 PM   #31
Bassman
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Texas
Posts: 2,462
Default

One question:

Since we are close to a new version of Edius, will the Macro Generator stay compatible without the need for an upgrade purchase?
__________________
Asus Prime X299-A - Intel i9 7900x all cores @4.3GHz 2 cores @4.5GHz - 32GB RAM - NVidia GTX1070 - Edius 9 WG - BM Intensity 4k - Boris RED - Vitascene 2 - Windows 10
Bassman is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 04:23 PM   #32
Walter Iermano
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Italy
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by Bassman View Post
One question:

Since we are close to a new version of Edius, will the Macro Generator stay compatible without the need for an upgrade purchase?
MG is constantly updating and will always be
Be quiet there will be no surcharges for upgrades
__________________
Walter Iermano
Developer of Macro Generator for EDIUS
http://www.macrogenerator.net/
Walter Iermano is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 04:38 PM   #33
Bassman
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Texas
Posts: 2,462
Default

Thanks for your info Walter.
__________________
Asus Prime X299-A - Intel i9 7900x all cores @4.3GHz 2 cores @4.5GHz - 32GB RAM - NVidia GTX1070 - Edius 9 WG - BM Intensity 4k - Boris RED - Vitascene 2 - Windows 10
Bassman is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 04:40 PM   #34
Walter Iermano
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Italy
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by Bassman View Post
Thanks for your info Walter.
you are Welcome
__________________
Walter Iermano
Developer of Macro Generator for EDIUS
http://www.macrogenerator.net/
Walter Iermano is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 05:57 PM   #35
Rusty
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,399
Default

Mods,
Should this move to "Compatible Third Party Products"?

Walter, this is looking really good.
__________________
Rusty Rogers | Films
>TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
>RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

An inglorious peace is better than a dishonorable war.
Twain - "Glances at History" 1906
Rusty is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 03:11 PM   #36
frenshprince
Senior Member
 
frenshprince's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: France
Posts: 228
Default

Quote:
Originally Posted by Walter Iermano View Post
Hi , very simple , i have prepared and attach here
but if you want create youself here the instructions :
Goto in Menu Settings,Macro Settings,Create New Macro with Wizard ,
select type idkey , number 55571 , click on select , save
edit , new command , Select Type Keyboard , Down 9 <Generic>
new command , select type Keyboard Enter <Generic>
new command , Select Type Keyboard , Down 3 <Generic>
new command , select type Keyboard Enter <Generic>
Thanks.
I'll check that.
frenshprince is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 10:18 PM   #37
jsyrjanen
Senior Member
 
jsyrjanen's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Washington, DC
Posts: 108
Default

The MacroGenerator Tablet UWP app in the Windows app store (https://www.microsoft.com/en-us/stor...p/9pmjg8fr2bd0) won't install on anything other than Windows Mobile 10. My Lenovo Ideapad, like I think most Windows tablets (maybe all) runs full Win10, so the app won't install. Is there an option to control through browser on a Win10 tablet?
__________________
Desktop: Edius 8.50 WG/Win 7 Pro/HP Z620/Intel Xeon E5-1620 @ 3.60GHz/16GB RAM/NVIDIA Quadro 4000/Storm 3G

Laptop: 8.50 WG/Win 10 Home/ASUS ROG G751/Intel i7-4710HQ @ 2.50GHz/16GB RAM/NVIDIA GeForce GTX 970M
jsyrjanen is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 10:58 PM   #38
Walter Iermano
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Italy
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by jsyrjanen View Post
The MacroGenerator Tablet UWP app in the Windows app store (https://www.microsoft.com/en-us/stor...p/9pmjg8fr2bd0) won't install on anything other than Windows Mobile 10. My Lenovo Ideapad, like I think most Windows tablets (maybe all) runs full Win10, so the app won't install. Is there an option to control through browser on a Win10 tablet?
Hi , very strange that not instal i have to check
You can use a browser
The link address to use is
Http:// ipaddresofpc : portaddress
Let me know if all is ok
__________________
Walter Iermano
Developer of Macro Generator for EDIUS
http://www.macrogenerator.net/
Walter Iermano is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2017, 12:26 AM   #39
GrassValley_PS
Moderator
 
GrassValley_PS's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cincinnati
Posts: 4,827
Default

Quote:
Originally Posted by Rusty View Post
Mods,
Should this move to "Compatible Third Party Products"?

Walter, this is looking really good.
Yes it should and yes it is. Thanks Rusty.
__________________
Main System: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64GB DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB , GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i PS, Phanteks Luxe Case, 16TB RAID (4)HGST Deskstar NAS 4TB, Corsair H115i CPU Cooler, AJA Kona 4, BMD Intensity Pro 4K, Win 10
GrassValley_PS is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2017, 04:43 PM   #40
Green Grass
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: N. Ireland
Posts: 95
Default

MacroGenerator is a great time-saving program when using the cycle function, modifying or adding filters to multiple clips along a timeline track and a great solution for EDIUS missing shortcut keys.

I edited with the keyboard all the time. It speeds up my work and helps to prevent hand; wrist muscle fatigue using a mouse.
One problem with EDIUS the missing option for a keyboard shortcut to add the focus to a selected clip, (blue highlight around the clip on the timeline). You can use the keyboard shortcut keys Shift+Ctrl+Alt+z to selected clip (gray color) but without the blue highlight around the clip then the focus isn't on it. The clip info & filters in the information panel and the clip properties is the clip with a blue highlight (focus). You must first click the clip with the mouse cursor to add focus to it or move the focus across the timeline to the clip using Alt-arrows.
When working with random single clips on the timeline there’s not much time saving with a macro program because when I click on the clip with the mouse, I usually decide to finish the task with the mouse e.g. right click and change the gain or add a filter.

With EDIUS 4 the clip focus was automatically added to the selected clip when using the keyboard shortcut keys but that prevents the ability to copy filters from the clip with the blue highlight (focus) to multiple selected clips (gray color). What we need is a keyboard shortcut to add the focus to clip at the current playhead position on the track with its header selected.

In EDIUS 8 you can select a clip at the current playhead position using the keyboard shortcut keys Shift+Ctrl+Alt+z but not add the focus to it. There are unassigned keyboard shortcuts to Delete clip at current position and Ripple delete clip at the current position. Maybe in a future update EDIUS will have a keyboard shortcut to add the focus to clip at the current playhead position on the track with its header selected. In the meantime, I have a solution (see below).

With MacroGenerator I made a macro that does the following. The macro selects a clip at the current playhead position using the keyboard keys Shift+Ctrl+Alt+z (correct track header must be selected using another macro) Then Shift+z will add In and Out points to the selected clip. Press q to move the timeline cursor to the selected clip's In point. Ctrl+X for cut and Ctrl+V for paste again and x to get rid of the In and Out points. The focus will now be on the selected clip for modifying the clip. It works brilliantly when I'm editing by keyboard and MacroGenerator (no mouse). All the filters and rubber band adjustments will not be lost when cutting and pasting but the transitions will be lost.
__________________
Check out posts on this forum: Sync markers from PluralEyes version 3 or 4 http://forum.grassvalley.com/forum/s...021#post280021 Syncing by Timecode with Tentacle Sync http://forum.grassvalley.com/forum/s...330#post280330 Converting Sequence markers to Clip markers. http://forum.grassvalley.com/forum/s...898#post281898

Last edited by Green Grass; 04-27-2017 at 12:59 PM.
Green Grass is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > EDIUS: Compatible Third Party Products
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! How to plugin Xplode4 in premiere pro? yapjy69 EDIUS: Compatible Third Party Products 1 08-11-2010 03:48 AM
Plugin for Premiere PRO CS3 shueardm ProCoder 7 09-14-2008 08:27 PM
Premiere Pro plugin fox666 Editing with EDIUS 5 11-18-2007 10:52 PM
Firecoder plugin for Premiere Pro 2.0 Tomaldous Editing with EDIUS 7 05-30-2007 05:38 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:55 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.