Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-27-2016, 11:01 PM   #1
dano3655
Senior Member
 
dano3655's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: new jersey
Posts: 272
Default Does anyone have any success with New Blue Titler 4

I cant believe how clunky it acts. I have a good video card and 32 gigs ram. I spend more time trying to get this program to work than I do actually editing the project. And yes, I have spoken to their tech support about this. Despite the changes Caleb suggested, is still crappy.

The all time biggest waist of money I have spent for my Edius platform...

Dano
dano3655 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2016, 04:44 PM   #2
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,464
Default

What do you consider a 'good' video card and what is your CPU? It does take a lot of 'juice' to run it.
Make sure your preview quality is set to draft. That will reduce the strain on the system.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 10-28-2016 at 05:02 PM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2016, 05:10 PM   #3
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 719
Default

Turn off motion blur
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2016, 05:31 PM   #4
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,464
Default

You will never get the same performance out of TP4, in Edius, that you can get with Vistitle.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 10-28-2016 at 06:21 PM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2016, 09:54 PM   #5
dano3655
Senior Member
 
dano3655's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: new jersey
Posts: 272
Default

Jerry,

My system has an ASUS 590 unlocked video card and the attached...

Thank you,

Dano
Attached Images
File Type: jpg edius bbs.jpg (78.1 KB, 19 views)
dano3655 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2016, 10:14 PM   #6
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,464
Default

The graphics card is a bit underpowered for TP4. It would be fine with Vistitle.
What did Caleb suggest that you do to help the performance.
I made a tutorial a while back for the proper set up.
http://forum.grassvalley.com/forum/s...ad.php?t=37707

My Windows 7 Score was 7.9 with my system. I use Windows 10 and the scoring is completely different.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 10-30-2016 at 02:43 AM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2016, 02:21 AM   #7
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 719
Default

In my case, Edius renders with higher quality than NB Titler. So I don't leave rendering in the NB hands.

Something new https://www.newbluefx.com/products/t...eid=008856d1a7
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski

Last edited by Seemedia; 10-30-2016 at 02:29 AM.
Seemedia is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2016, 02:38 AM   #8
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,464
Default

Are you turning off all caching in TP4? If not, then it's not a pure Edius render. Also, turning off cache will take longer for Edius to render.

I'm still trying to figure out how the Edius render is of higher quality than the TP4 render. I've tested with best quality on a pure Edius render
and a TP4 render. Quality is the same. The only difference is the Shift+Q will be a permanent render vs the possibility of the TP4 render not retaining
the RT on first playback of the day. If you have to go back in and adjust the title, that previouis shift+Q render is worthless.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2016, 03:33 AM   #9
dano3655
Senior Member
 
dano3655's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: new jersey
Posts: 272
Default

Jerry

Celeb suggested the following:

Hi Dan,
Sorry for the delay getting this info to you. Please start by making sure you have the latest driver installed for your video card (if you're using Windows 10, this is the direct link): http://www.nvidia.com/download/drive...x/107564/en-us
Then you can make sure your GPU settings are optimized for Titler Pro and EDIUS:
a. Open Control Panel -> Nvidia control panel
b. 3D Settings -> Manage 3D Settings - >Program Settings.
c. Select the Titler Standalone EXE and the EDIUS EXE from the list or add the programs using the browser.
d. Choose option "High-performance NVIDIA processor"
Let me know if that makes a difference.
Caleb
NewBlueFX


Dano
dano3655 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2016, 07:08 AM   #10
Seemedia
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
Posts: 719
Default

Yes I have disabled all caching in TP4. The difference is in the glare and blurred. I'm using Shift + Q render. I know ... It takes longer. But the effect is worth the time.
__________________
Pawel Chyrowski

Edius 9 Workgroup

Writer/Director. Director of Photography. Motion Picture and Sound Editor. Colorist.

https://facebook.com/chyrowski
https://www.youtube.com/c/PawelChyrowski
https://vimeo.com/pawelchyrowski
Seemedia is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Blue Titler not Installing shueardm EDIUS: Compatible Third Party Products 4 04-11-2016 09:25 AM
Does Titler (New Blue or Visititler) USE GPU or CPU? bhmm9999 EDIUS: Compatible Third Party Products 8 03-22-2013 10:53 AM
New Blue Titler Pro and Edius chappyware EDIUS: Compatible Third Party Products 0 03-08-2012 08:55 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:22 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.