Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-21-2012, 05:29 AM   #1
franklinux
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: McLean, VA
Posts: 1
Default ADVC G1 Output Frame Rate Inconsistancy

A solution being implemented is using (4) ADVC G1 converters and a ADVC G4 as the reference source.

With all (4) G1s configured identically and without an external reference set (DVI-D input - 1080p 60Hz) (SDI Output - 1080i) 3 of the G1s will provide an output frame rate of 59.94Hz while one will provide an output of 60Hz. When an external reference is provided by the ADVC G4 only the G1 that provided 60Hz out will lock onto the reference. The other (3) will continue to blink and not lock on.

We've swapped power, DVI input, SDI output, SDI reference cables,... and the problem always stays with the G1.

We need all (4) units to provide an identical output frame rate and allow for a lock to the G4 provided reference.

Any suggestions? Thanks
franklinux is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 05:54 PM   #2
GrassValley_JT
Grass Valley
 
GrassValley_JT's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 5
Default

It is possible that one or more ADVC-G1 have an earlier firmware revision installed. There is a firmware update available for the ADVC-G1 converters. Make sure your product is registered with Grass Valley and download/install the latest firmware for the ADVC-G1. I suggest try applying the firmware on the single unit first and see if it correct the problem or not.
__________________
GrassValley_JT
GrassValley_JT is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 06:47 PM   #3
menicknick
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: New York
Posts: 2
Default Where do I download the firmware?

Hi all, I'm new to this forum so any help would be appreciated. Where do I download the firmware for the advc-g1, and how to I update my unit?

Initially, the unit is having a problem acquiring 720p @ 60Hz via DVI-D but sees 1080p @ 60Hz just fine. I'm wondering if this is a firmware problem.

Thank you!
menicknick is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 05:43 PM   #4
GrassValley_BH
Demystifier/Analogizer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 5,785
Default

Register for an account on www.grassvalley.com if you do not already have one (it is separate from your forum account), then register your product.
Once you product is registered, it will appear in your products list and any updates for it will be accessible there.
GrassValley_BH is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to optimize 50p to 25p frame rate conversion for output clips? strange Editing with EDIUS 22 12-31-2012 09:04 AM
ADVC-G1 question on SVGA input to 720p output and aspect ratios e_dauth ADVC 2 01-19-2012 04:08 PM
ADVC-G1 delayed until April Proton ADVC 6 03-22-2011 04:32 PM
Frame Rate Problem Laura Moses Editing with EDIUS 24 06-08-2010 12:16 AM
Frame Rate For Hd? MinMinc. Editing with EDIUS 3 11-28-2007 02:06 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:09 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.