Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2008, 01:05 AM   #1
Pilotwings_64
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: california
Posts: 2
Default Record from VHS

I have been recording VHS tapes onto my hard drive for the past couple of days using an ADVC 110 and Edius Neo with the default codec. I did not have any problems with the first few, but this last one I tried started cutting out near the end of the tape. The picture would run for about half a second or so and then cut out for half a second or so. I get the impression that the card or the program thinks that no video is being input for that time. I would like it to just record straight through anyway. Is there a way to do this?

Thanks,
Justin
Pilotwings_64 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 02:09 AM   #2
pjsssss
Senior Member
 
pjsssss's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Cincinnati, OH
Posts: 4,996
Default

Does the VHS have macrovision?
pjsssss is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 03:13 AM   #3
Pilotwings_64
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: california
Posts: 2
Default

I actually have no idea what that is. If it has to do with the VCR then it would not be the cause because other tapes have gone through it and into the capture card just fine.
Pilotwings_64 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 03:50 AM   #4
andywt
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: dallas
Posts: 3
Default Firewire Hookup

I had a similar issue and i corrected by plugging the ADVC directly into my computer instead o using a hub.
andywt is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 10:02 AM   #5
kbosward
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 318
Default

It is possible that there is an interruption in the video signal due to an problem with the tape at that position and so Edius is telling the ADVC110 to stop capturing. I'm not sure if there is a way to turn off "device control" in Edius, but if you can that would allow the ADVC110 to continue capturing.

I (and many others) usually use WinDV to do the capturing, as it is a small, simple, free application for capturing which allows you to turn off device control (untick the little box between the Config and Capture buttons).

Ken.
kbosward is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Converters > ADVC
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADVC55 VHS video recorder to Abode Essentials orangeanorak ADVC 1 08-25-2008 10:06 PM
Will the ADVC 300 help me preserve my old memories on PAL VHS Tapes? wasserkool ADVC 11 05-28-2008 02:03 AM
Question on editing vhs and crosshatching TimCart Editing with EDIUS 1 05-17-2008 12:56 AM
Composite cleans up old VHS better than S-video? erikl7 ADVC 5 08-30-2007 12:00 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:53 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.